välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en krabba fälla?

Postad av : P-O Lennartsson

Baiting Trap

Crab låda fällor bestå av en rektangulär låda av kyckling-wire material. Fällan har ett lager av hönsnät, dela den fälla i två lika stora delar. De flesta fällorna har en sida som släpper ut som en flik när den placeras på botten av ett vattendrag. Andra rektangulära fällor har en cirkulär öppning i ena sidan för att kunna träda i fällan. Crabbers säkra bete inne i fällan i mitten av den lägre nivån. Den bästa bete att använda för att fånga krabba omfattar kyckling eller kalkon hals, makrill, korta revben eller tailbones. Ruta fällor fungerar bäst på stenig botten och är stadig nog att sitta kvar trots aktiv vatten strömmar.

Ring netto krabba fällor består av två avsnitt av hopfällbara cirkulär tråd, formad ungefär som ett räfflat durkslag. Dessa två avsnitt kontakt med nät runt omkretsen av fällan. Ring nät är fällbara och låg platt när den inte används. Crabbers säkra bete inne i nedre delen av fällan att uppmuntra krabba att komma in på nätet metallring.

Placering av fällan

Ring nät och fält krabba fällor har ett avsnitt av rep knutna till toppen av fällan att fästa den på en flytande boj eller en docka. Efter hetsa mot fällan, sänker crabber fällan i vattnet. Krabbor tenderar att mata oftare under tidvatten förändringar. Krabbor uppvisar också en ökad aktivitet på morgonen och sent på eftermiddagen. Typiska crabbing områden är myrar, vikar och kanaler med måttlig salthalt. Krabbor har också en förkärlek eller fästa sig till bryggor, kajer, broar och väggar kanalen.

Crabbers släppa sin box fällor i tidig morgon och besöka dem i senare eftermiddagen. Ring netto fällor fungera annorlunda och oftare används i närheten av bryggor för rekreation crabbing. Ring nät kräver uppmärksamhet crabber så att de kan dra upp fälla för att fånga krabbor samt lägre fällan långsamt i vattnet för att förhindra kollaps.

Fånga en krabba

När fällan anländer på undersidan av vattenvägen, klarnar det på plats. Betet blir blöt och bitar av den faller av i vattnet. När en krabba strategier är betet placeras tillräckligt långt bort att de krabba behöver använda lite ansträngning för att komma till maten. Med en låda fälla, går krabba sidan av fällan genom sänkt flik eller genom cirkulär tråd hålet på sidan. Krabban gör sig genom olika lager av tråd i fällan till betet. Krabban problem är att den inte kan göra sin väg tillbaka ut. Det är bra för crabber.

Fritids crabbers använda ring netto fällor höger vid sidan av piren. Den fällan är noggrant sänks till botten av ett vattendrag. Eftersom den vilar på botten, uppmuntrar bete väntar krabborna att ta ett mellanmål. Ring netto fällor kräver täta kontroller av crabber. Crabbers dra uppåt snabbt för att förhindra att krabba fly från en kollapsad ring netto.

    
    Copyright © 2011 give2all.org