välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur neural överföring arbete?

Postad av : Valon Istrefi

Neural Anatomy

Nervceller är specialiserade celler som överför signaler i hela nervsystemet. De olika delar av neuron är också mycket specialiserade för att fylla en viss roll. Somat är huvuddelen av neuron, som innehåller alla i det cellulära maskineri som ansvarar för tillväxt och ämnesomsättning. Axoner är långa, isolerade kablar förlängning av ena änden av soma, ansvariga för att överföra signaler till andra celler. Varje neuron har ett axon som används för att sända signaler. Men dess slut-kallade axonet terminalen-delas upp i flera mindre rör. Detta gör att axonet att överlämna upplysningar till flera celler.

neuron är andra änden är täckt med taggiga prognoser kallade dendriter, som tar emot signaler som sänds från andra celler. Dendriter är kortare än axoner, och är mycket starkt förgrenad. Denna struktur ger dem möjlighet att få input från ett mycket stort antal axonet terminaler.

Synapse

En synaps är en koppling mellan en neuron och en annan cell, oftast en annan neuron. I fråga om en rent neural sammanhang grenade ändarna av en axon "kontakt" med dendriter från andra celler. Den mycket grenade natur dendriter och terminaler axon innebär att varje axon skickar utdata till flera nervceller, och varje neuron är dendriter ta emot synpunkter från flera axon.

är dock synapsen inte en fysisk anslutning i traditionell mening. En liten lucka kallas synaptiska klyftan knappt skiljer de två ändarna av ett synaptiska förbindelse från varandra. Denna klyfta är mycket viktig för neurotransmission.

Signalsubstanser och aktionspotentialer

För att kommunicera med varandra, neuroner syntetisera kemikalier som kallas signalsubstanser. Dessa är befriade från ena sidan av synapsen och fästa till receptorer på andra änden. Neurotransmittorer har den dubbla funktionen att överföra en signal och modulerande signaler som redan finns. Kommunikation mellan neuroner sker genom utbyte av neurotransmittorer

informationsflöden från ena änden av en neuron till den andra -. Från Dendrite täckta "input" slut på "output" terminaler på axonet slut-i form av en aktionspotential. Neurotransmissionen mellan nervceller orsakar frisättning eller intag av joner från den mottagande cellen. En elektrisk potential är således genereras mellan två ändar av ett neuron. När den potentiella skillnaden, eller spänning, mellan neuron slut når tillräcklig omfattning, en elektrisk ström flyter ner cellmembranet tills den når axon. Detta frigör signalsubstanser i synapserna att fortsätta signalens överföring.

    
    Copyright © 2011 give2all.org