välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur röntgen teleskop arbete?

Postad av : P-O Lennartsson

röntgen

X-ray teleskop samlar in X-strålar som avges från solen, stjärnorna, och super novas i rymden med en rad böjda linser och ett elektroniskt öga. Denna teknik tillåter astronomer att producera en bild av dessa himlakroppar som kan studeras. Över tiden, röntgenbilder av samma stjärnan ger astronomerna information som hjälper dem att beskriva de förhållanden, mönster och förändringar som kan hända. Tekniken blev användbara för dessa ändamål i början av 1960-talet och genom 1970-talet var röntgen teleskop placerats i omloppsbana på satelliter.

refraktorer X-Ray Waves

X-strålar är en form av strålning som ljus eller värme. De är kortare vågor än ultraviolett ljus och längre än gammastrålning. Röntgen beter sig som dessa strålar. Osynlig för det mänskliga ögat, är de lätt absorberas. En röntgenteleskop tillåter inte röntgenstrålar att absorberas. Istället använder denna typ av teleskopet en lins som är gjord av antingen guld eller nickel. Linsen måste ha en böjd yta. På grund av en egenskap hos fysiken kallas Abbe sine skick, vara korrekt bryts och registreras, X-strålarna också måste passera över ett jämnt antal böjda speglar som är placerade parallellt med varandra. När röntgen vågor eller signaler slå på objektivet, de är böjda, eller brytas till parallellt detektorn.

Insamling och inspelning X-Ray Signaler

parallellt Detektorn är där X-ray-signaler få in. En annan del av teleskopet, den elektroniska ögat, poster där röntgenbilder kom ifrån. Den bild som teleskopet register visar mönstret av X-ray vågor som rörde sig genom linsen vid en viss tidpunkt och vinkeln. X-ray teleskop gör det möjligt att lära dig mer om stjärnorna, solar och supernovor som avger röntgenstrålning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org