välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de typer av termiter?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Termiter är insekter som lever i stora sociala grupper på samma sätt som myror, bin och getingar. De ser slående lik myror och är även ibland kallade "vita myror", även om de inte har några biologiska relation till insekter. De äter mestadels dött växtmaterial, t. ex. trä, och anses vara skadedjur med förmåga att skada hem och förstöra vissa grödor odlingar, trots att deras återvinning av trä material är viktigt att ekologin i deras naturliga områden.

Du behöver:
koppartråd.
D batteriet.
Avisoleringstänger.
Järnspik.
Tape.
Gem.

Drywood Termiter

Drywood termiter leva inom torr ved, som finns naturligt eller för att göra möbler i ditt hem. Det finns över 400 arter av denna typ, och alla orsaka långsam skador av trä från insidan och ut.

Formosanska Termiter

formosanska termiter finns i södra USA och i sitt hemland i östra Asien. På Hawaii, är över 100 miljoner dollar spenderas varje år för att reparera skador som formosanska termiter.

Ground Termiter

Ground termiter är problematiska, eftersom de kan äta varje så mycket som 15 pounds av trä per dag. De lever under jord och tunnel upp till deras mat källor.

Desert Termiter

Desert termiter har smalare munnar än andra termiter. De är de enda som kan hitta mat i torra klimat, och de äter ofta mark utöver trä.

Dampwood Termiter

Dampwood termiter är den största typen av termiter. De kräver trä som har en hög fukthalt och därför älskar skogrika områden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org