välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är guld utvinns i dag?

Postad av : Charlotte Wannberg

Fritids Guld Mining

Människor ändå gå guldvaskning i USA. Detta var det viktigaste sättet att gruvarbetarna fått sina guld under slutet av artonhundratalet guldrushen era. Men i dag, utan en mycket effektiv metod, guldvaskning fortfarande händer i Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia, Alabama, Kalifornien, och Alaska i grunda flodbäddar. Gruvarbetarna passerar gruset innehåller guld malm genom en sil. Efter grus och lera passerar genom hålen, är något guld kvar i pannan. De flesta människor idag anser denna metod för utvinning guld att vara fritids.

Underground Gold Mining

Underground guldbrytning big business. Gruvarbetarna använda en jack-ben övning för att få tillgång till guld. Ibland använder dynamit för att spränga större öppningar i den underjordiska gruvan. En trappa bar tar någon lös sten från gruvan taket. Den fuktiga muck tas bort från gruvan i ett muck maskin som är en slags vagn. När gruvarbetarna hitta guld, är malmen placeras i ett Slusher som är ett lyft som tar malmen upp till ytan som skall bearbetas.

dagbrottet Gold Mining

dagbrottet guldbrytning annan industriell metod för att få guld från jorden. Det handlar om en kemisk process i de mekaniska uppgiften att ta bort berg. Malmen får pressas genom kol pelare. Om det finns ens ett spår av guld i malmen, kommer det att tas upp av kol. När kolet interagerar med kaustiksoda och cyanid, blir guld lakas ut. När denna process används, även när det är så lite som 0,15 gram guld per ton malm, kommer guldet skiljas från malm.

    
    Copyright © 2011 give2all.org