välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du gör din egen elektromagnet

Postad av : Jeanette Morales

En elektromagnet är en förvånansvärt enkel anordning att bygga. Snarare än en naturligt magnetiserade ämnen, justerar en elektromagnet artificiellt polaritet en metallföremål tillfälligt magnetisering det. När el tas bort, är den magnetiska effekten förlorad. Med bara några husgeråd, kan du bygga en låg-powered elektromagnet som ska vara stark nog att lyfta och locka ett antal mindre metallföremål

Du behöver:.
Koppartråd
. D batteriet.
Avisoleringstänger.
Järnspik.
Tape.
Gem.


1.
Skär av ett par meter koppartråd. Det är viktigt att köpa tunt-belagt koppartråd, som kommer att möjliggöra ledningsförmåga som krävs i en elektromagnet. Med en exakt längd är oviktig, men ju mer tråd som används, desto mer kraftfulla magneten
2
Lämna minst 5 till 10 inches av koppartråd lös. . Sedan vira den runt chef för spiken. Wrap tätt ner hela kroppen av spiken och se till att producera så många fina ringar som möjligt. När spiken är fullständigt omlindade bör du ha ytterligare 5 till 10 inches lös tråd som framkommit spiken: s andra änden.
3.
Strip 1 cm från vardera änden av kabeln. Att leda elektricitet genom tråden, behöver du en ledande yta. Exponera en tum av tråd med Avisoleringstänger kommer att ge fästpunkterna för att driva ditt elektromagnet.
4.
Tape en skalade ändan av kabeln till den positiva polen på din D batteriet och andra klädde slut på den negativa polen på batteriet. Detta kommer att genomföra en hel krets, vilket gör att el för att köra igenom hela ringlar längden på din koppartråd.
5.
Testa dina elektromagnet på gem eller något annat magnetiskt material du kan hitta . Så länge batteriet har juice, bör din elektromagnet fortsätta att plocka upp metallföremål. Medan de poster som innehåller järn kommer att vara det mest effektiva, kommer någon metall påverkas av standard magneter på liknande sätt påverkas av din elektromagnet.

Tips och varningar


  • elektromagnetiska kommer sannolikt att tömma en D batteri mycket snabbt, vara så redo med reservdelar
    
    Copyright © 2011 give2all.org