välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar djurspår i snö

Postad av : Stefan Svensson

Oavsett om du är en jägare, en vandrare eller bara en förbipasserande, kan ingen undvika nyfikenhet djurspår. Vare sig de är små eller stora, sträcka på flera fötter eller är koncentrerade till ett område, är den genomsnittliga personen mycket väl räkna ut vilken typ av djur gjorde dem. Spår i snön är några av de enklaste att läsa. Läs vidare om några praktiska råd om identifiering djurspår i snön

Du behöver:.
Paper
Penna.


1.
Var medveten om vilka typer av djur är bosatta i regionen (se Resurser).
2.
Räkna antalet tår i ett av spåren, om spåren har tårna. Dubbelkolla själv genom att räkna tårna i flera olika tryck för att se ett annat djur som inte har kommit med på toppen av spåren.
3.
Ta del av formen på en av fotspåren. Om formen är mer oval kan det vara en hov skriva ut och skulle lätt kunna tillhöra en rådjur eller älg. Om utskriften är bred med tydlig tå märken kan spår har gjorts av en puma eller vildkatt. Coyotes och andra hund arter har en utskrift liknar en katt, men tårna är vanligtvis inte spridas ut så mycket.
4.
Bestäm ungefärliga storlek fotspår. Kom ihåg att snön kan ha smält lite, vilket gör print större. Eller mer snö har fallit, delvis täcker upp delar av spåren.
5.
Kombinera ditt resultat att begränsa djuret du tror kan ha lämnat spår. Utelämna höns eftersom fotavtryck är gjord av ett hoven, eller stryka över älg eftersom trycket är ett tassavtryck är enkla och självklara sätt att börja minska ner möjligheterna.
6.
Gör en lista över alla djur i denna region i djuret familjen du inskränkt spår till. Till exempel, om du bestämmer spåren gjordes av ett kattdjur, skapa en lista över alla kattdjur som finns i regionen.
7.
Använd storleken och formen på spåren för att bestämma de djurarter som gjorde spåren. Om spåren är stora, till exempel, kan du utelämna mindre kattdjur. För avvecklingen bör visa mysterium djuret. Ju mer du dechiffrera djurspår, desto bättre blir du.

tips och varningar


Håll
  • djur guider till hands om du vandrar ofta. Guiderna visar ibland en bild av djuret ut.
  • Var försiktig när du kommer över djurspår. Man vet aldrig hur nära djuret är eller vilken typ av stämning det är i.
    
    Copyright © 2011 give2all.org