välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

DC strömförsörjning teori

Postad av : Camilla Näslund

De elektroniska prylar som omger oss alla behöver en källa DC med elektricitet. Att föreskriva att kan du köra dem från batterier eller anslut en DC spänningskälla till hushållet vägguttag. Modern nätaggregat är små, effektiva, tillförlitliga och väl reglerad. I stort är de gjorda av dessa byggstenar. Transformator, likriktare, filter och regulator

Transformator

. nätaggregat använda transformatorer för att släppa den standard 110V nätström till en mer användbar spänning, som 9 eller 12 volt. Transformatorns lindningar förhållandet är mindre på produktionen, öka spänningen ner till önskad nivå.

Rectifier

En helvågs likriktarbrygga omvandlar transformatorns växelström till likström. Detta är en uppsättning med fyra dioder anslutna i en diamant-formade konfiguration. AC går in i bipolär anslutningar. Positiva och negativa DC kommer ut av anod och katod-anslutningar.

Filter

likriktarbrygga utgång har en massa överblivna AC rippel i den. Filtrering jämnar buller ut och låter strömmen handtaget strömstötar.

Regulator

nätspänningskälla gå in ett nätaggregat kommer att variera beroende på belastning i systemet. Många enheter behöver en strikt kontrollerad spänning som inte kommer att förändras om vandrar växelspänning. Semiconductor spänningsregulatorer ta den filtrerade utsignalen och håller den mot en exakt spänning. Inspänningen måste några volt högre än produktionen, för att ge tillsynsmyndigheten utrymme att arbeta i.

Aktuellt

Varje enhet i strömförsörjningen måste kunna leverera behövs ström. Ett nätaggregat med undermåliga delar kommer att köras varm och vackla under en belastning för tung för det.

Spänningsavledning

En metall-oxid varistor (MOV) eller liknande anordning över inkommande AC-absorberar mest överspänningar och transienter, skydda nätaggregatet och den utrustning den är ansluten till.

    
    Copyright © 2011 give2all.org