välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man använder en klinometer

Postad av : Stefan Svensson

En klinometer är ett instrument används för att mäta indirekt höjden av objekt på avstånd. Höjdmätare utnyttja geometri trianglar så att du kan bestämma höjd visuellt snarare än genom att mäta höjden fysiskt. Till exempel är klinometerns vanligen används för att mäta höjd träd och växter, byggnader och torn, stolpar och andra föremål som av fysiska mätningar kan vara alltför tidskrävande eller på annat opraktiskt. Linsen inneslutna i ett klinometer har en skala tryckt på den i enheter som varierar beroende på vilken typ av höjdmätaren. För varje typ, att de grundläggande stegen använda en klinometer är samma

Du behöver:. .
Clinometer


1
Placera dig på rätt avstånd. från det objekt som du vill mäta. Avståndet, kallad baseline avståndet varierar med klinometer typ. Till exempel kan baslinjen avståndet för ett metriskt klinometer vara 15 meter.
2.
Håll klinometern rätt sida upp i ena handen. Den information som skrivs på linsen i höjdmätaren ger bara korrekt information när man håller höjdmätaren rätt sida upp, och "upp" sidan visas på höjdmätaren fall.
3.
Titta med ett öga genom linsen på objektet du vill mäta. Skalan på höjdmätaren lins kommer att visuellt projiceras på objektet.
4.
Visuellt placera objektet mot skalan visas på höjdmätaren lins. Observera värdena på skalan för basen och toppen av objektet. Använda en variabel klinometer att mäta höjden på en stolpe, kan du konstatera att basen på pol sammanfaller med nummer tre på höjdmätaren linsen s skala och toppen av stången linje med nummer sex.
5.
Subtrahera botten värdet från toppen värde för att fastställa höjden på objektet i enheter baserat på din klinometer typ. I detta exempel är det högsta värdet för stången sex och botten värdet är tre. Subtrahera sex från tre skördar mätning av tre meter i höjd för stången.

    
    Copyright © 2011 give2all.org