välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

boa constrictor fakta

Postad av : Jan-Olof Stoor

Den boa constrictor är en stor art av orm som normalt återfinns i Central-och Sydamerika. Den boaorm kan variera i storlek från 20 inches som en baby till 13 meter som en vuxen. Livslängden på boaorm är i allmänhet 20 till 30 år i vilt tillstånd

Utseende

boaorm hud har särskiljningsförmåga skala mönster av ojämna linjer, diamanter och cirklar. Ormen kan vara brun, röd, grön eller gul.

Utfodring

boaorm "äter nästan allt den kan fånga, inklusive fåglar, apor och vildsvin", enligt National Geographic. Den boaorm gripskopor och hålla byte med sina vassa, krökta tänder, och sveper sin kropp runt bytet, bromsande tills det är kvävas.

Boa Född

De kvinnliga boa constrictor föder levande ungar. När de unga ormarna är redo att födas, skjuter mamman boa dem en öppning som kallas "kloaken. "

Movement

boa constrictor går i en rak linje i motsats till den rygg-och-tillbaka slingrande åtgärder för de flesta ormar. Däremot kan boa flytta bara omkring en mil i timmen.

utrotningshotade

På grund av sin vackra och unika hud mönster har vissa boa constrictor blivit hotade till följd av jägare och exotiska orm handeln.

    
    Copyright © 2011 give2all.org