välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om den globala waming

Postad av : Jeanette Morales

Den globala uppvärmningen är ett miljöförhållanden som refererar till extrema förändringar i klimatet. Sedan 1990-talet har detta varit ett viktigt ämne som vetenskapsmän förutspår att de klimatförändringar som bara kommer att förvärras i framtiden

Temperatur ändringar

Forskare konstatera att medeltemperaturen har ökat sedan 1880. Temperaturen stiger är cirka 1,4 grader och var det första tecknet på en global uppvärmning problem.

Geografi

Arktis, inklusive delar av Kanada, Ryssland och Alaska, är området med de största globala uppvärmningen problem. Enligt forskarna är detta område ser temperaturerna stiger på dubbla genomsnittet av resten av världen.

Snö och is

Den globala uppvärmningen orsakar is, snö i bergen och glaciärer att smälta i snabb takt. Glacier National Park minskat från 150 glaciärer i 1910 till bara 27 under 2000, och forskarna tror att det arktiska området kommer att förlora is år 2040.

Djur

Den globala uppvärmningen påverkar djur genom att ta bort eller minska deras naturliga miljö. Isbjörnar, pingviner och andra djur som är beroende av snö och is kan förlora sina hem i nästa århundrade.

Korallrev

Korallrev blekna, som också är känd som blekning, när vattnet blir kallare. Detta kan faktiskt leda till att korallrev att dö, och 1998, såg havet den högsta korallrev dör.

    
    Copyright © 2011 give2all.org