välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hajtänder identifiering

Postad av : Valon Istrefi

Till skillnad från vuxna människor, är hajar växer ständigt nya tänder för att ersätta dem de förlorar. Du kan finna några av dessa skjul tänder på stranden eller för försäljning i souvenirbutiker. För att avgöra vilken haj tanden är från, använder guiden nedan och överväga form, inskärningar, bladet och längden på roten

trekantiga tänder

Om kniven är formad som en likbent triangel som --- sidan av en pyramid --- och tandade som en kniv på båda sidor, och bladet är längre än bredden på rot har du fått en tand från en vithaj.

Knivblad

Om tanden är lång och smal och påminner dig om ett knivblad, och har två små men vassa taggar nära basen av de viktigaste bladet, du har en Sand Tiger tand.

Ingen inskärningar

Om tanden inte är sågtandade, och bladet är kortare än roten är bred, har du en tand från en citron haj.

Tvåkomponentsdosering Tooth

Om bladet tand tycks bestå av två annorlunda formade delar-den främre en räfflad, bakåt som pekar bladet och bakre böjd med djupa inskärningar-you're titta på en tand från en Tiger haj.

Bent Triangel

Om tanden är trekantiga, men den ena sidan verkar lätt böjda, roten och bladet är ungefär samma längd och bladet är sågtandade, har du förmodligen ett Bull haj tand.

    
    Copyright © 2011 give2all.org