välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

historia mixedwood slätter

Postad av : Annika Hultén

Den Mixedwood Plains ekozonen i södra Ontario och Quebec är ett landskap av skog och gräsmarker där ungefär hälften av Kanadas 33 miljoner invånare bor, med 85 procent i tätort. Fram till slutet av Pleistocen nedisning 11. 000 år sedan var Mixedwood Plains under en isskorpa en mil tjock. För ytterligare tusen år, var området täckt med ett hav av glacialt smältvatten. Landskapet är nu slätter att försiktigt rulla över glacial morän i vissa platser

Champlain Sea

Under istiden, deprimerad vikten av inlandsisen höjden av kontinenten. När glaciärerna drog sig tillbaka, bildade Champlain havet från havsvatten och glacialt smältvatten. Havet höll 1000 år, tills landhöjningen (kontinental rebound) tog området över havet. Regionens genomsnittlig höjd är 174 meter, med en höjdpunkt kring 650 meter. Regionens rika jordbruksmarken och de vattenvägar som för havet trafiken långt i kontinenten från Atlanten båda sitt ursprung i inlandsisen. Tillsammans bildar de grunden för regionens ekonomi. Lake Huron, Lake Erie, Lake Ontario och S: t Lawrence-floden bildar landets södra gräns Mixedwood slätten mellan Windsor, Kanada och Quebec City, med den boreala ekozonen i norr.

Flora

När havet drog sig tillbaka lämnade den bakom lerformar böter av glacial handling, en grund för bördiga jordar. Skogsinnehavet som kom in i området var en blandning av tall och lövträd bred träd blad. De dominerande träden idag är vita gran och asp, men området har en rikedom av poppel, björk, gran, gran, jackpine och Tamarack. I sandiga, torrare jord jackpine och vit gran dominerar. På djup och varmare jord, är asp dominerande, tillsammans med gran, poppel och björk. Blå gran och Tamarack tolererar fukt och sura organiska jordar i samband med vitmossa mossar.

Fauna

Ungefär hälften av Kanadas endangerd arter är infödda på det urbaniserade korridor mellan Windsor och Quebec. De förkolumbianska Mixedwood Forest ingår många stora däggdjur, som älg och rådjur, som inte längre finns i överflöd. Andra inhemska däggdjur omfatta rådjur, kaniner cottontail, svarta bär och ekorrar i skogen, med en reducerad befolkning på rävar och vargar. Bäver, tvättbjörn och bisamråtta finns längs bäckar. The Long Point Biosfärområde har spårat ca 280 fågelarter i området, den mest folkrika är Blue Jay, rödhårig hackspett och Baltimore sommargylling.

First Nations

Innan europeiska bosättningen, det First Nations grupper i området var Mohawk, Algonquian, Iroquoia och Cree. Dessa stillasittande jakt och jordbruk grupper bosatta i byar som berikats med omkrets palissader, omgiven av jordbruksmark för majs, bönor och squash. Det finns fortfarande First Nations grupper på reserv mark i Mixedwood Plain ekozonen, och eftersom gränserna av reserverna har fastställts genom ett fördrag, är de traditionella kulturer hotas av den globala uppvärmningen. De reserver som inte kommer att förändras breddgrad som ekozonen skift med klimatet.

Europeiska bosättningen

Den franska regeringen inrättade Kanada och Arcadia Company år 1603 och givit den mark så långt söderut som Philadelphia. I 1608, seglade Samuel de Champlain från Frankrike till Tadousac, en handelsplats på den norra stranden av StLawrence-floden. Han insåg att han inte kunde monopolisera pälshandeln om han etablerat sin rörelse vidare upsteam. Han fortsatte att utforska flera tillflöden innan du väljer en plats för sin bosättning på platsen för dagens Quebec. Franska bosättare fastställs senare Montreal. Under nästa århundrade, som grundades brittiska nybyggare Niagara, Hamilton och Toronto.

    
    Copyright © 2011 give2all.org