välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är flodslätter bildas?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Basics

flodslätter är platta områden där vatten stiger under regnoväder. . Det är i allmänhet någon typ av ström, flod eller annat vattenområde inom floodplain som bidrar till problemet. Det är bäst att inte bygga bostäder eller andra strukturer i översvämningar området, men det finns många städer och samhällen byggas inom riskområdet.

Plain

Den platta områden kring vattenkällan bildas från år av översvämningar. När området är översvämmade, flyttar kraften i vattnet sten, sand och annat skräp nedströms. Rörelsen småningom jämnar ut marken kring de viktigaste vatten-kanalen, vilket skapar en distinkt område som går att visualiseras som översvämningen området. Detta kallas floodplain.

Översvämningen

De översvämningar är en direkt följd av för mycket vatten som rinner genom vattnet kanalen. Detta händer under kraftigt regn, där för mycket vatten droppar i ett område på en gång. De vattendrag kan inte röra vattnet nedströms tillräckligt snabbt och vattnet svämmar över bankerna, flytta ut i det omgivande området. Vattnet gör fortfarande sin väg i riktning mot flödet är dock det område som omfattas inte väsentligt bredare än normal floden storlek.

    
    Copyright © 2011 give2all.org