välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger eget solsystem

Postad av : Charlotte Wannberg

Göra ett solsystem modell hjälper barn visualisera planeterna och deras väg genom rymden mer än att se det på papper. Barnen kan göra modellen som en del av skolarbetet eller att ingå vetenskap mässor. En hängande modell kan enkelt visas i säkerhet sätt så att barnet kan uppskatta hans hårda arbete under många år samt ger den extra fördelen av att vara ett rum dekoration

Du behöver:. .
Kartong
Sax.
Craft tråd.
Skum bollar.
Plakatfärg.
Penslar.
Förpackning tejp.


1.
Klipp en cirkel från kraftig kartong som är 2 meter i diameter. Peta ett hål i mitten.
2.
Rita åtta cirklar runt hålet i mitten med 1,5 inches mellan varje cirkel. Stick hål någonstans på varje cirkel rad häpnadsväckande dem runt kartong disken
3
Samla nio skum bollar. . En 4-tums boll, en 3 tums, tre 2,5 tum, tre 1,5 tum och en 1 tum. Limma en remsa av kartong runt en av 2,5-tums bollar att göra Saturnus ringar.
4.
Måla bollarna med affisch färg. Måla 4 tum bollen gult för solen. Måla 1 tum bollen svart för Mercury, en 1,5 tums boll gul för Venus, en 1,5 tums boll blå och grön för jorden, en 1,5 tum bollen röd för Mars, 3 tums bollen orange och brun för Jupiter, en 2,5 tums boll gul och vitt för Saturn, en 2,5 tums boll ljusblå för Uranus, och en 2,5 tums boll mörkblå för Neptunus. Paint Saturnus ringar blått och vitt.
5.
Skär nio 8 tums längder av hantverk tråd. Poke en bit genom centrum av varje kula och vrid i slutet av kabeln så att den inte glider ut. Peta upp tråden genom hålet i den kartong som motsvarar planetens omloppsbana och vrider den på toppen att fästa den. Solen går i hålet i mitten med planeterna i ordning som Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus. Placera packning tejp över toppen av trådarna på kartong för att ytterligare säkra dem.
6.
Poke tre hål runt kanten på kartong på samma avstånd. Skär tre 2 fots längder på tråd. Säkra slutet av varje tråd genom ett av hålen. Samla ihop dem i andra änden och tvinna samman. Häng solsystemet modellen från samlades ledningarna.

Tips och varningar


  • Måla kartong cirkeln svarta och sätta stift idioter vita på den för att symbolisera stjärnorna i avstånd. Pluto är inte längre som en planet, men du kan använda det som ett asteroid på din modell om du vill.
  • Om ledningarna glida från skum bollar, säkra dem med varmt lim. Endast en vuxen bör använda lim.
    
    Copyright © 2011 give2all.org