välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man producerar natriumacetat

Postad av : Camilla Näslund

Natriumacetat är den kemiska med en rad olika industriella användningsområden, särskilt inom textilindustrin. Det används också i många vanliga produkter, bland annat Instant värmedynor. En form av den också används för smaksättning av vissa smaksättningar av chips, och vissa bryggerier och brännerier lägga till den i sina alkoholhaltiga drycker för att förhindra baksmälla. Denna kemikalie kan lätt göras med billig hushåll material. Dessa enkla steg kommer att lära dig hur man producerar natriumacetat

Du behöver:.
6 3 /4 tsk bakpulver soda2 koppar destillerat vit vinäger 2 koppar waterCoffee filtersStainless stål potFunnel.


1.
Häll 2 koppar destillerat vit vinäger i en stor bunke. Sakta lägger bakpulver 1 tsk i taget. Gör detta långsamt att se till att blandningen inte skum och göra en enda röra. Rör om blandningen ordentligt.
2.
Heat 2 koppar vatten på medelhög värme i en medelstor gryta. När vattnet börjar koka, tillsätt ättika-bakpulver blandningen. Sänk värmen så att det inte längre kokar men att vätskan fortfarande är indunstning.
3.
Lämna den på spisen tills cirka 90 procent av vätskan har avdunstat. Den vätskan knappt täcker botten av krukan. Du kommer att se börjar bildas kristaller i potten.
4.
Sätt ett kaffefilter i en skål. Häll innehållet i potten i kaffefilter och låt den torka. Du kan behöva göra detta steg två gånger för att få det helt torrt. Slutresultatet är natriumacetat kristaller

tips och varningar


  • vill göra en värmedyna, smälta kristallerna ner över låg värme tills de förvandlas till en gel. Förvaras den i frysen tills det behövs. Kläm gelen för att aktivera den heta kristaller.
  • Natriumacetat kan irritera hud, ögon och lungor.
    
    Copyright © 2011 give2all.org