välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skiljer sand

Postad av : Jan-Olof Stoor

Sand (kiseldioxid) är praktiskt taget olöslig i vatten och många organiska lösningsmedel. Denna fastighet bör användas för att separera sanden från en blandning, förutsatt att den andra komponenten är lösligt i lösningsmedlet. Strategin innebär löses blandningen i vatten eller annan vätska följt av lösningen filtreras. Som ett exempel anser separation av sand och natrium klorid (koksalt) som använder vatten

Du behöver:. . .
ScaleMetal panMetal spoonCoffee filtrertratten


1

Väg salt /sand blandningen på en skala eller få denna information på annat håll. Till exempel är blandningen vikten 200 gram.
2.
Navigera till löslighet tabellen med hjälp av länken i resurser eller samråda med hänvisning till få löslighet saltet i vatten vid 20 eller 25 grad Celsius. I vårt fall är löslighet natriumklorid (NaCl) 35,9 g per 100 ml vatten vid 20 grader Celsius
3.
Uppskatta volym vatten som ska användas med formeln.
Volym (vatten)=100 ml x blandning vikt (gram) /löslighet (gram). Rundar sedan resultatet till tiotals.
I vårt exempel, volym (vatten)=(200/35. 9) x100=557 ml. Runda av det till tiotals för att få 560 ml.
4.
Häll den beräknade vattenvolymen i en metall form.
5.
Sätt salt /sand /blandningen i vattnet och rör om under en till tre minuter med sked. Du skulle se sand på botten av pannan.
6.
Samtidigt som omrörning värma upp vattnet i tre till fem minuter att värma lösningen till ca 50 grader Celsius för att säkerställa att löslig komponent lösts fullständigt.
7.
Sätt in ett vanligt kaffe-filter i en tratt och långsamt häll lösningen genom. Säkerställa att den filtrerade lösningen med samlas i en annan behållare. Sanden bör förbli i filtret. Detta är klar separation.
8.
Vill återställa den lösliga komponenten från lösningen kan du helt enkelt ge en lösning på den öppna pannan för att låta vatten avdunsta naturligt. För att påskynda processen kan du även koka vatten ut.

    
    Copyright © 2011 give2all.org