välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

intressanta fakta om fladdermöss

Postad av : Stefan Svensson

Även fladdermöss har funnits i miljontals år, folk vet fortfarande inte mycket om dem. Det finns över 1. 100 arter, med många närvarande hotade, varav mer än hälften av de arter som finns i USA. Med lite tur kan den genomsnittliga BAT leva i trettio år. Fladdermöss är generellt sociala varelser och lever i kolonier

minsta

Den minsta arterna av fladdermus är Miniopterus aelleni, som väger 5g eller 1,7 oz. Den upptäcktes av Natural History Museum i Genu00E8ve, Schweiz sommaren 2009.

Diet

En majoritet av fladdermöss äter insekter, men vissa kommer att äta frukt, blomma nektar, fisk, grodor och blod. Två arter är kända för att föda på andra fladdermöss.

Äldsta

Den äldsta kända fladdermusarter, Onychonycteris finneryi, bodde 52. 500 tusen år sedan. Fossilen upptäcktes i ett stenbrott i Wyoming i augusti 2003.

Livräddare

fladdermöss har antikoagulantia i sin saliv. Enligt American Heart Association's bokslutskommuniké för 2003, ska man försöka komma med en syntetisk version för att hjälpa patienter med blodkoagulationen problem.

Altruism

Enligt Humane Society i USA, kommer vuxna kvinnliga fladdermöss gärna anta föräldralösa barn fladdermöss. Enligt dokumentären, "livets prövningar: vänner och rivaler" (Sir David Attenborough, 1990), fladdermöss kommer att dela blod med hungriga fladdermöss i deras koloni.

    
    Copyright © 2011 give2all.org