välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

rörelselagarna förklaring

Postad av : Ulf Friberg

Lagstiftningen i rörelse, etablerade århundraden sedan, har utvecklats för att beskriva varför föremål röra sig och fortsätta flytta. De hjälper forskare matematiskt förklara planeternas rörelser, och de kopplar massa och acceleration med fart

Newton

rörelselagar var utvecklat av Sir Isaac Newton 1686. När Newton presenterade lagar, heter han ursprungligen dem "Principia Mathematica Philosophiae Naturalis. " Han utvecklade lagar initiativ efter att han hade presenterat sin teori om gravitationen vid 23 års ålder.

första lag

Den första lagen undervisas i klasser använder ordet "tröghet". Lagen säger att varje objekt när satt i rörelse fortsätter ner en väg rörlighet förrän ett annat objekt avbryter sin rörelse. Den viktigaste delen i denna lag är att objektet har en netto kraft noll och en konstant hastighet. På jorden är den kraft som driver mot ett rörligt objekt friktion, så objektet bromsar. I rymden är dock ett objekt trycks och fortsätter en väg rörlighet på en konstant hastighet om inte någon annan kraft vidarekopplingar dess rörelse.

andra lag

Den andra lagen förklarar sambandet mellan massa och acceleration. Massan gånger accelerationen lika med kraft på objektet. Termen används inom fysiken klasser är "momentum". När ett objekt är i rörelse, en tillämpad förändringar kraft den acceleration, som ändrar kraft på objektet.

Tredje lag

Den tredje lag förklarar handling och reaktionen teori. För varje åtgärd på ett objekt, det finns en likvärdig och motsatt reaktion. När en boll trycks ner en väg gäller fingret en kraft på bollen. Omvänt utövar bollen med en kraft på fingret. Detta kan även utsträckas till jordens rörelse. När du hoppar, utövar jorden en kraft mot din kropp och du applicera en kraft på jorden.

Planeternas rörelser

Dessa lagar är användbara för astronomer att förklara rörelse av planeterna. Solens gravitation håller planeter från sig i en rak linje (den pålagda kraften på objektet), men planeterna ständigt förbli i rörelse, eftersom det inte finns något objekt att störa vägen. Planeterna "sökvägar kallas banor, och de är en elliptisk rörelse.

    
    Copyright © 2011 give2all.org