välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av fotoceller

Postad av : Charlotte Wannberg

Fotoceller, annars känd som fotodetektorer och fotosensor, är en catch-all kategori för en rad olika enheter som samverkar eller driva baseras bort exponering för fotoner, eller elektromagnetisk energi. Anges här är några exempel på fotoceller, och deras användningsområden

Solceller

En solcell omvandlar solenergi till el. Fotoner knock elektroner på cellen sig till ett högre tillstånd av energi, orsakar en användbar ström.

Charge-Coupled Devices

Charge-kopplade enheter som används av det vetenskapliga samfundet som en mycket tillförlitlig och exakt fotosensor. Avgifter som produceras av ljuskänsliga sensorer används för att analysera en rad saker från galaxer till enstaka molekyler.

Fotomotstånd

ljusberoende resistorer är anordningar vars resistivitet till elektriska strömmar minskar med mängden ljus de utsätts för. Många larm och kamera meter ljus använda billiga fotoresistorer för sina applikationer.

Golay Cell

Golay celler används för att upptäcka infraröd strålning. Ett rör med en svärtad metallplatta i ena änden är fylld med xenon gas. Infraröd energi som faller på det svartnade plattan värmer upp gasen och snedvrider det smidiga membranet i andra änden är det rörelse som används för att bestämma produktionen av energikälla.

Fotomultiplikator

fotomultiplikatorer är extremt känsliga detektorer. De svagaste våg av ljus multipliceras med hela 100 miljoner gånger.

    
    Copyright © 2011 give2all.org