välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför förlorar rådjur sina horn?

Postad av : Jonathan Nyberg

Har du undrat varför rådjur fäller sina horn. ? Hjort växa och fäller sina horn varje år. Antlers tjäna en viktig ändamål i Deer reproduktion. Antlers ger också många detaljer om ett rådjur hälsa och ålder. Villkoret för horn kan också påverka när ett rådjur skjul.

Antler utveckling

Antlers är benvävnad strukturer som växer från två räntepunkter, uppmanade pedicles, på toppen av ett rådjur huvud. Som horn växer, täcker en mjuk vävnad, sk sammet, med vener och artärer The Antlers och matar näring till växande ben struktur. Deer växa horn början i slutet av april eller början av maj och blir kvar i en tillväxtperiod genom månadsskiftet augusti eller början av september. Antlers inträffar vanligtvis bara på manliga rådjur. Bedömer dock Maryland Department of Natural Resources som en kvinna på varje 20. 000 rådjur har små horn.

Storlek och det antal poäng eller pinnar på hjort horn beror på hans hälsa, genetik, ålder och hur väl han åt under vintern. Antlers inte alltid odla samma storlek varje år på grund av fluktuationer i ett rådjur livsmedelsförsörjning och hälsa. Äldre män kan växa sex eller fler poäng. Hjort horn skiljer sig från nötkreatur horn eftersom hovar ramla en gång om året, medan horn växer året runt.

Syfte Antlers

Huvudsyftet med horn är att locka kvinnliga rådjur för parning. Under parningstiden, när hornen växer, för det manliga rådjur visar sin horn till en kvinnlig rådjur och använder dem att bli den dominanta hanen. Hanarna kommer prick med varandra via sina horn för att fastställa dominans och hävdar honor.

Antlers är också användbara för försvar mot andra hjortdjur och rovdjur. När striderna andra hjort, rådjur slog varandra med sina horn och ofta låser sina horn tillsammans. De rådjur ibland inte låsa upp sina horn och till slut svälta ihjäl.

Antler Löptid och Försämring

Under sommaren högre nivåer av det manliga hormonet testosteron hämmar horn tillväxt och vener och artärer kring sammet sammandra och avbröt blodtillförseln till horn. I början av september, sammet torkar och skjul, avslöjar mogna hjorthorn s benig struktur för höstens brunst.

Med tiden får horn skadade från striderna och allmänna slitaget från det dagliga livet. Vid slutet av parningstiden kan vissa hjorthorn punkter vara betydligt avrundade eller avbrutna.

Antler Ömsning

Efter rådjur parningssäsongen, skjul rådjur horn i början av december till mars. Den tid som en hjort behåller sin hovar beror på hans kost och genetik

Antler trillar sträcker sig över en 2 -. Till 3-veckors period. Den Ömsningen orsakar inte något obehag för rådjur. Vävnaden under hjorthorn och pedicles sönderfaller successivt, vilket gör att hornen för att lossa. Hornen faller så småningom av. Nya horn växer på våren för att förbereda för en ny brunst.

    
    Copyright © 2011 give2all.org