välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av endpoint titrering

Postad av : Jan-Olof Stoor

En slutpunkt titrering är någon vetenskaplig metod som använder en titrermedel titrand och ibland en indikator lösning att kvantifiera mängden av reaktant i ett flytande ämne. Slutpunkten är då tillräckligt titrermedel har lagts till i titrand att underlätta en färgförändring, eller slutpunkt. Den reaktant kan kvantifieras eftersom koncentrationen av titreringsmedlet är känd och mängden av alla lösningar redovisas. En slutpunkt titrering använder en beräkning för att fastställa koncentrationen av reaktant i lösningen. Varje metod kräver en unik beräkning att hitta sin träff

Vad är en titrermedel

En titrermedel är helt enkelt en vätska med en känd? värde som släpps på ett prov eller titrand, tills titrand når sin slutpunkt. Till exempel, i en metod testa ammoniak, kan en kemist använda 0,02 normala svavelsyralösning från en kalibrerad byrett att neutralisera en grundläggande, som i inte sura, ammoniak prov. När syran sjunker tur lösningens färg, är slutpunkten nås. Titreringsmedlet volym är sedan registreras.

Titrand

titrand är flytande, eller prov ska analyseras i en viss komponent som kväve eller klorid. Det är också vad titreringsmedlet släpps på att försöka skapa slutpunkten för titreringen. Ofta titreringsmedel måste gå igenom en alkohol eller en uppslutning innan det titreras för komponenten i fråga. Med andra ord, ibland är slutpunkten titrering endast en del av den vetenskapliga analysen.

Indikator Solutions

Indikator lösningar är inte en nödvändig del av varje endpoint titrering. Ibland titrand är färgad på egen hand och behöver inte en uppgift lösning. Syftet med en indikator lösning är att visa slutpunkt på titrering. Detta är alla beroende av pH i titrand. När den når pH där indikatorn slår om till annan färg, är testet klart.

Typer av Endpoint titreringarna

Det finns flera typer av titreringar. Den gemensamma syra-bas exempel har en slutpunkt när titrand är neutralt eller vid ett pH som gynnar för indikatorn att ändra färg. Oxidation och reduktion titreringarna har också ett självklart färgglada slutpunkt. Dessutom finns det komplexometriska titreringar som är beroende av bildandet av föreningar genom tillsats av titreringsmedlet att lösningen i fråga.

Typer av Instrumentering

För mest titreringarna, är en kalibrerad byrett allt som behövs för att mäta titreringsmedlet. I andra fall en spektrometer krävs. En spektrometer kan mäta våglängden med en viss färg på, och innan, slutpunkt. Ibland mätningen bestäms av en termometer. I dessa fall slutpunkten är faktiskt en temperatur snarare än en mängd titrermedel.

    
    Copyright © 2011 give2all.org