välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en vindkraftverk?

Postad av : Jonathan Nyberg

Vind och fånga Vindenergi

Vindkraftverk skapa elektrisk energi från den drivande kraften som vinden, som skapas av temperatur indelningar hela atmosfären. Dessa temperaturskillnader orsaka tryckförändringar som stiger och faller på grund av värmen från solen. På grund av denna kedja, är vind anses som en indirekt solenergi, förnybar och miljövänlig.

Vindkraftverken arbeta på ett liknande sätt som traditionella vindkraftverk. Precis som bruken använda vinden för att vända blad som i hjulen snurrar drag som mala säd, vindkraftverk använda samma kraft för att slå en rotor som driver en generator som producerar el. Detta vänder kinetisk energi (från vinden) till mekanisk rörelse (rotorbladen och roterande axel), vilket skapar elektrisk energi.

Turbindrift

När turbinblad tur de roterar en lågvarvig axel som är ansluten till en växel. Detta redskap blir en mindre hastighet axel som har ett tätare rotation med högre vridmoment, huvudsakligen koncentrera energin så att den kan flytta rotorn med mycket högre hastighet än vinden rör sig bladen. Detta rotor är den primära rörliga delen av generatorn, vilket skapar elektromagnetisk energi genom en enkel induktion process. Denna process fungerar genom att flytta magnetfält som skapas av koppartråd runt en metall kärna, en gemensam elektromagnetiska enheten. Eftersom batterier är vänt och magnetiska fält skift, de skapar en avgift som sedan kanaliseras i kablar, vilket skapar ett flöde av elektricitet.

Det finns flera kringutrustning ingår i den turbin som ger extra funktioner. En vindmätare åtgärder vindhastighet och lagrar informationen i styrenheten som är en enhet vid basen av den generator som vänder vinden generatorn när vindhastigheten når en viss nivå, och stänger när vindstyrka blir för höga för turbinen att fungera säkert. Detta kompletteras av en gir enhet och gir motor i tornet för vindkraftverket, som automatiskt vrider bladen för att möta upp mot vinden.

Power Generation

Denna process kan producera 100 kilowatt till flera megawatt elkraft , beroende på storlek och effektivitet. Att öka uteffekten är vindkraftverk placeras i områden med tät vind som blåser i första hand i en riktning. Ocean-placerade vindkraftverk är ett populärt val eftersom havet är mer gynnsam för vindar och gårdarna inte tar upp mark som skulle kunna användas för andra ändamål.

Det finns flera typer av vindkraftverk, baserat på formen och antal blad. Vissa blad är formade speciellt för att utnyttja den mest vindkraft tillgängliga, medan andra skapas baserat på ekonomiska skäl med material som är lätt tillgängliga. Många lättare vindkraft turbiner som i stora vindkraftsanläggningar använda en tre-bladig konfiguration.

    
    Copyright © 2011 give2all.org