välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur gyroskop arbete?

Postad av : Camilla Näslund

historia Gyroscope

gyroskop går tillbaka till 1743 när Serson s Speculum sextant första testades. Detta sextant används en snurra med en platt speglad yta på toppen. Det gjorde det möjligt seglare hitta horisonten även när horisonten inte kunde ses. Ordet "gyroskop" användes först av den franske vetenskapsmannen Jean Bernard Léon Foucault 1852, men det var inte förrän på nittonhundratalet som det började användas allmänt som en stabiliserande enhet på ubåtar och flygplan, som det ofta är idag.

fysik Falling

Newtons lagar berättar att när en kraft ageras på ett objekt, att tvång kommer att fortsätta i samma riktning om inte en utomstående kraft ageras på det, mer känt "ett föremål i rörelse kommer att stanna i rörelse. . . om inte handlat på en obalanserad kraft. " Eftersom tyngdkraften drar ner på en gyroskop, verkar det som det ska falla. Men det är i själva verket just denna kraft som gör det möjligt att stå genom en process som kallas "procession. "

Procession

Tänk att det bara finns en punkt där gravitation verkar på gyroskop. Om gyroskop är stilla, sedan allvar drar ned på denna punkt, och gyroskop faller. Men om gyroskop börjar snurra, att en punkt där tyngdkraften drar rör sig i en cirkel. Istället för allvar agerar på bara en sida, gravitation verkar på alla sidor som den punkt rör sig runt, och så länge gyroskop fortsätter att snurra med tillräcklig hastighet, kommer det att lösa sig. Detta är hur procession arbeten, även i den verkliga världen är det inte en enda punkt som handlade om, men alla punkter på gyroskop samtidigt. Vad detta betyder är att oavsett vilken riktning axeln i ett gyroskop står inför, så länge den snurrar med tillräcklig hastighet, kommer att axeln fortsätter att peka i den riktningen.

Användningsområden för gyroskop

Eftersom ett gyroskop kan tåla de belastningar vinkelrätt mot, kan det vara tillfälligt och göras till punkt kontinuerligt i en enda riktning. Att göra detta med ett gyroskop utgör grunden för vissa kompasser. Med hjälp av två tillsammans utgör grunden för ett tröghetsnavigeringssystem. Hjulen på cykel eller motorcykel fungera som gyroskop och hålla cykeln balanserad. De används också för att hjälpa till att stabilisera racing bilar, båtar och monorail. De skapar en artificiell horisont som piloter att flyga flygplan. Det är ännu en teori om att gyroskop kan användas som en del av ett framdrivningssystem.

    
    Copyright © 2011 give2all.org