välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur länge ska en bichon valp vara i en låda?

Postad av : Ulf Friberg

Den Bichon Frisé är notoriskt svårt att rumsren, och en låda eller kennel är ett användbart verktyg för potträning. Valpens låda är som en inomhus hundkoja där han vet att han blir säker och bekväm. Hundar har en naturlig instinkt för att hålla en lya, så om lådan kan börja som ett pedagogiskt verktyg kommer din Bichon njuta sannolikt hans privata tillflyktsort i hela sitt liv

Crate Utbildning och inbrott

Bichons är intelligenta hundar, men långsamt att mogna. De gör bra med lydnadsträning i tidig ålder, men ofta har problem att lära sig kontrollera sina inälvor och urinblåsa. Trälådor är ett effektivt sätt att lära valpen bra badrum vanor.
Hundar är tveksamma till att gå på toaletten i små trånga utrymmen, särskilt om det är där de sover, så håll din valp i hennes bur mellan måltiderna och tider spela. Alltid ta henne utanför för att använda toaletten innan du sätter henne i hennes bur, och även så snart hon kommer ut. Skapa ett regelbundet badrum schema så valpen lär sig rutin. Konsekvens är nyckeln till en framgångsrik inbrott.
Valpar har små blåsor och behöver kissa ofta, så det är en bra idé att schemalägga toaletten var 15 minuter medan hon är upp och aktiva. Linje lådan med en kiss pad i händelse av olyckor. Övervaka hur mycket vatten hon dricker eftersom det hjälper till att avgöra hur ofta hon behöver gå ut. När hon är klar sitt företag utanför, belöna henne med en behandling för att göra ett bra jobb.

Crate inneslutningen

En låda är inte en bur, är det din Bichon valp mysiga den fylld med mjuka sängar för att hålla honom varm och plyschleksaker att kela. En back är portabel så att du kan ta det från rum till rum, och använda den för att transportera din valp i bilen. Förvara lådan i samma rum med dig under dagen så valpen inte kommer ensam. På natten, placera lådan i närheten av din säng så han kan se dig och meddelar dig när han behöver gå på toaletten.
Valpar behöver mycket kärlek och uppmärksamhet, så lämna aldrig din Bichon valp ensam i sin bur för mer än 1 timme åt gången, förutom på natten när han går till sängs. Ta alltid bort valpens halsband innan man lägger honom i hans bur för att förhindra eventuell strypning bör en bygel eller spänne fastna på barer eller spärr. Lämna mums behandlar och tugga leksaker i lådan att åter stärka det som en positiv upplevelse.
Låt aldrig din Bichon valp strövar omkring i huset utan tillsyn eftersom han kunde hamna i trubbel. Inte bara kan han ha en olycka på golvet kunde han tugga igenom en elsladd och elektrifiera sig själv, eller komma in i ett skåp med rengöringsmedel som kan förgifta honom. Hålla din valp i buren när du inte kan vara där kommer att skydda honom från hushåll faror.
När din Bichon valp är rumsren, kommer han förmodligen bara använda sin låda att sova i på natten. Låt lådan dörren öppen under dagen för honom att återvända till för tupplurar eller när han behöver känna sig trygga.

    
    Copyright © 2011 give2all.org