välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

är näbbdjuret en utrotningshotad art?

Postad av : Charlotte Wannberg

Näbbdjuret är ett monotreme eller äggläggande däggdjur, endemiska för östra Australien. Tack vare åtgärder för bevarande, är näbbdjuret närvarande inte anses vara hotade

Bevarande

Näbbdjuret fortfarande upptar större delen av sin historiska sortiment, med undantag för staten South Australia. Medan näbbdjuret inte är i farozonen, den är skyddad av lokala och delstatliga lagar.

Klassificering

Den internationella unionen för skydd av natur och naturtillgångar (IUCN) listar näbbdjuret i "livskraftig" kategori, vilket att det inte verkar ha några omedelbara hot om utrotning.

Hot

För närvarande är de största hotet mot näbbdjuret är ändring av dess ström livsmiljöer. Uppdämning, torka och över-utvinning av vatten har äventyrat stabilitet näbbdjuret "infödda ekosystemet.

Osäkerhet

Även om näbbdjuret närvarande verkar vara relativt bra, IUCN konstaterar att inte mycket är egentligen vet om hur många av dem är runt, så nu är det omöjligt att förutse den långsiktiga stabiliteten i näbbdjuret "befolkning.

ideella skydd

organisationer, inklusive den australiska Platypus Conservancy, ge forskning och bevarande åtgärder för att skydda Platypus. Dessutom har vissa djurparker börjat fångenskap avelsprogram för näbbdjuret.

    
    Copyright © 2011 give2all.org