välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför pop soda ren mynt?

Postad av : Annika Hultén

Inledning

Mynt, görs av metaller, är föremål för vanära och uppbyggd smuts och olja samlats genom att gå från hand till hand och ficka till ficka. Detta rester och vanära kan tas bort genom att blötlägga mynt under en kort tid i en kolsyrad dricka för att återställa den ursprungliga metallens färg och för att avslöja gjutna bilder som inte har nött av tid och beröring.

Rengöring

Ta en kolsyrad dryck och häll det i ett glas, det spelar ingen roll om det är diet eller vanlig. Placera mynt (er) i drycken. Kontrollera var 20 minut tills myntet är så ren som du behöver. Det kan ta mer än några timmar, men eftersom drycken innehåller en mild syra, inte lämnar myntet i drycken för länge eftersom det kommer att lösas upp. Lämnar den i mer än 24 timmar är en dålig idé. Skölj med varmt vatten och torka på en ren, mjuk bomullstrasa.

Varför det fungerar

En syra bildas genom att tvinga koldioxid (CO2) i flytande form. När trycket släpps, CO2 återgår till sitt naturliga tillstånd, som orsakar bubblor. Den kolsyra skapade reagerar med rester på myntet och fungera som ett milt rengöringsmedel, men allt är det egentligen gör är att äta bort det översta lagret. Samma reaktion kommer att hända med andra lindriga former av syra som t. ex. citronsyra. Du kan utföra samma uppgift med hjälp av KETCHUP (eller ketchup) eller apelsinjuice. Det finns professionella lösningar har just för rengöring mynt, så om ditt mynt ser ut som det kan vara mycket värdefullt, kanske du vill överväga att använda rengöringsmedel i stället för syra.

    
    Copyright © 2011 give2all.org