välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bilbies livscykel

Postad av : Jan-Olof Stoor

Bilbies är den största av de bandicoots, en typ av små australiska pungdjur. Predation av förvildade katter har lett till en nedgång i bilbies "nummer, en art (den mindre kaninpunggrävling) är nu tros vara utdöda, och den andra (större kaninpunggrävling) är en utrotningshotad art. Eftersom bilbies är nattaktiva och tillbringar mycket av sin tid i underjordiska hålor, det lilla som är känt om deras beteende och livscykel är baserad på ett fåtal inspelningar

Dräktighetstiden

Bilbies har en mycket kort gestationperiod-cirka två veckor lång. I slutet av denna tid, mellan en och fyra små är (1/4-inch lång) bilbies född och krypa in i moderns pung.

Spädbarn

Långt mer tid tillbringas i påsen än i moderns livmodern. De unga bilbies helt kvar inneslutna i tätt sluten påse tills de dyker upp från 75 till 80 dagar senare i en process inte olik arbetskraft.

Tonåren

Efter nya från förpackningen, bilbies fortsätta att sjuksköterskan om ett par dagar. De är fullvuxen och helt oberoende inom två veckor.

Vuxen ålder

Vuxen bilbies tillbringar merparten av sin tid att söka föda, parning och utvidga sina hålor. Många är ensamma, men en del lever i grupper med upp till tre andra.

Reproduktion

fortplantning nästan året runt, och kvinnliga bilbies ofta blir gravid under fullgörandet unga i deras påse. Bilbies har en kort livslängd på cirka tre till fem år, och reproducera många gånger under sitt liv.

    
    Copyright © 2011 give2all.org