välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

blåsa flyga livscykel

Postad av : Jonathan Nyberg

Ägg och larver

Slaget flyga värderas högt i den vetenskapliga världen. Genom att studera slaget flyga livscykel, kan en forskare avgöra efter slakt intervall eller tidpunkten för dödsfallet, med en kropp på en brottsplats eller ett djur i det vilda. En vetenskapsman kan använda blåsa flyga för att avgöra om djuret eller människan var frisk vid döden, och även om organet flyttades efter slakt. Blås flyger upp på scenen strax efter döden och lägger sina ägg i områden där det trauma inträffade, såsom blåmärken och skrubbsår. Ägg är också som i munnen, öron och näsa. Blow flyga ägg tubulär i form och läggs i stora grupper. Blow fluglarver är vanligtvis vita, och lucka direkt från ägget. Känd som "maggot," blåsa fluglarver är konformade, med mun i ena änden som innehåller krok-formade funktioner som gör det maggot att fästa sig till värden. Krokarna bidrar också till att hjälpa till med förflyttning. Deras kroppar är segmenterade, och larver kommer ömsar skinn tre gånger under detta skede av sitt liv. Varje gång huden är skjul, larver får en stor mun öppning med större mun krokar.

Puppor

Den tredje gången huden är skjulet, det faktiskt krymper och hårdnar. Inuti denna härdat skal, larven molts och vinster sina vingar och traditionella "flyga" form. Huden själv behåller samma synliga egenskaper som den tidigare larver hud, och samma segmenterat utseende. Även den nyligen präglade flyga puppa i höljet har vingar, det är väsentligen stillastående och saknar förmåga att flytta, foder eller försvara sig.

Vuxen

När den först framträder, är den vuxne blåsa flyga mycket mjuk och sårbara. Detta är den farligaste tiden för de nykläckta vuxna flyga. Eftersom vingarna är icke-funktionella och flyga har mycket lite färg, är det inte att dölja eller undvika fiender. Men när kroppen hårdnar, efter cirka 48 timmar, är det möjligt att flytta fullt och är redo att para sig. Vuxna flugor parar sig ofta, och kan röra sig om tiotals miles för att slutligen lägga sina ägg på en ny medium.

    
    Copyright © 2011 give2all.org