välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar avstånd karta

Postad av : Jonathan Nyberg

Den relativa avståndet mellan två punkter på en karta är densamma som den relativa avståndet mellan två punkter i den verkliga världen. Kartorna visar den skala som de upprättats, t. ex. "en tum är lika med fem miles. " Du kan använda en kartans skala för att beräkna både linjärt karta sträckor och karta körsträckor

Du behöver:. .
Karta
Härskare.
String.


1.
Hitta och notera skalan information på din karta. Skala information finns vanligen i kanten av en karta eller i rabatten runt en karta så att det är lätt att hitta. Leta två punkter på kartan mellan vilka du vill beräkna avståndet. För att belysa detta kommer de två punkter kallas A och B.
2.
Använd en linjal för att mäta linjära karta avstånd. Placera nollmarkeringen på linjalen vid punkt A och kanten på linjalen med tum mätningar vid punkt B, och notera avståndet mellan dem. Till exempel, punkt A kan vara 3 inches från punkt B.
3.
Konvertera avståndet i inches till avstånd i miles hjälp av kartans skala information. Till exempel, om din linjal visar 3 inches från punkt A till punkt B, och din kartans skala visar att 1 tum är lika med 5 miles, den linjära kartavstånd motsvarar 3 gånger 5 miles, eller 15 miles.
4.
Använd ett snöre för att mäta karta körsträckor. Placera ena änden av strängen vid punkt A på kartan. Från denna punkt, att strängen låg längs vägen när du ska driva, och markera strängen där rutten slutar på punkt B. Räta strängen och använda din linjal för att mäta längden i inches från slutet av strängen du placeras i punkt En till strecket du gjorde på punkt B.
5.
Konvertera avståndet i inches till avstånd i miles som tidigare. Till exempel, om strängen är 3 1 /2 inches från punkt A till punkt B, och din karta: s visar skala att 1 tum är lika med 5 miles, kartan körsträcka motsvarar 3 1 /2 gånger 5 miles, eller 17 1 /2 miles .

    
    Copyright © 2011 give2all.org