välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar stam

Postad av : Valon Istrefi

Förstå stam i material är enkelt: när du ansöker kraft på ett objekt, deformeras objektet. I sin mest grundläggande form, sk normal stam, är stammen kvoten av förändringen i längden på ett objekt till den ursprungliga längden på objektet. Sila saknar det inslag av dimensionen: du inte "stam" något ner x antal inches ", snarare du ansöka kraft som resulterar i en deformation representeras av en kvantitativ kvot som mäter ett materials motstånd mot förändring

Du behöver. :
Calculator.
Tabell över information om böjmotståndet av elasticiteten i olika material.


1.
Bestäms den kraft som skall tillämpas. "P" står för denna kraft i formeln används för att beräkna påfrestningar.
2.
Mät storlek (längd och areal) av objektet som stammen kommer att tillämpas. I formeln är dessa element betecknas som "L" och "A"
3.
Slå upp information om elasticitetsmodul för det material som den stam som kommer att tillämpas. Många källor, både online och off-line har denna information i tabellform. Bokstaven "E" står för elasticitetsmodulen för materialet i formeln.
4.
Ange information om kraft, elasticitet, längd och area i formeln från S. Timosjenko i hans arbete, "Hållfasthetslära. " Den kraft (i kilo-newton) multipliceras med längden (i millimeter) divideras sedan med produkten av det område som multiplicerat med elasticitetsmodul. Formeln kan skrivas så här: P * L /(A E *)

tips och varningar


  • Om du presenteras med motstridiga uppgifter om någon del av formel använder den mest konservativa data.
    
    Copyright © 2011 give2all.org