välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man minimerar tryckfallet i en komprimerad luft (pneumatisk) försörjningssystem

Postad av : Annika Hultén

Tryckluft används i nästan alla industriella eller tillverkning miljön på grund av effektivitet och låga kostnader för pneumatiska verksamheten. När ett tryckluftsystem är utformat, är det viktigt att vidta vissa åtgärder för att minska tryckfallet i hela leveransen systemet för att säkerställa maximal effektivitet. Visste ni att för varje 2psig av tryckfall i ett system, det kostar 1% av den totala hästkrafter av kompressorn bara för att kompensera? Det betyder i ett 100hp system kommer en 10psig droppe resultera i en 5%, eller 5hp förlust! Denna guide visar dig steg för att vidta för att minimera detta tryckfall.
1.
Minska förlusterna på grund av friktion i rören. Använd mjuk väggar rör, t. ex. aluminium, i stället för den traditionella svarta järnrör. Även den släta väggar rörsystem kommer att kosta mer inledningsvis, kommer det att spara pengar över tiden genom att erbjuda en låg friktion matarledningen att minimera tryckfall.
2.
Annat steg för att minska förlusten för att undanröja restriktioner för flödet. Detta kan göras genom att öka röret storlek (större rör tillåta större flöden). Kontrollera att alla ventiler (manuell kulventiler, magnetventiler, etc. ) är korrekt dimensionerade för att minimera flödesbegränsning.
3.
Minska hastighet eller flöde av luften färdas genom rören med hjälp av mottagare tankar (även kallad ackumulatorer). En mottagare tank kommer också att fungera som en buffert, tillmötesgående spikar i tryckluft efterfrågan i systemet.
4.
Minska avståndet luften har att flyta med hjälp av ett kretslopp. Använda en slinga layout (eller en serie av loopar, som en "stege" layout) kommer att möjliggöra jämn fördelning av trycket, vilket innebär minimalt tryckfall.

    
    Copyright © 2011 give2all.org