välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

livscykler myggor

Postad av : Jeanette Morales

Den mygga är en liten flygande insekt finns över hela världen. Den mygga måste ha vatten för att reproducera, och dess aptit på blod resulterar i ett bett som sprider sjukdomen till många olika arter, inklusive människan

Du behöver:.
Vattenfritt natriumacetat
. Avjoniserat eller destillerat vatten.
Liten glasflaska med propp eller lock.
Andra behållare stor nog att rymma de små glasbehållare.
Exakt balans eller skala.
Mätglas.
Omrörning.
Värmeplatta med kontroll.
Termometer.

Egg

En mygga lägger sina ägg i vatten, men att vatten behöver endast en liten mängd, till exempel kanten av en blomkruka. Den kvinnliga mygga kräver blod för att producera ägg, vilket är varför hon biter djur och människor.

Larv

Äggen kläcks till larver i cirka två dagar. De simmar i vattnet, men behöver luft att andas. De flesta mygga förebyggande program riktar myggor i detta skede av utveckling, innan de luftburna och sprids till större områden.

Puppor

bli Larver puppor efter växande och ömsat fyra gånger. De ändrar i vuxna i ungefär två dagar. Hela livscykel-från ägg till vuxen -. Tar cirka 14 dagar, beroende på luft-och vattentemperatur

Vuxen

Den manliga mygga lever vanligtvis en mycket kortare livslängd än honan, cirka 10 till 20 dagar . En kvinnlig mygga kan leva upp till 100 dagar, beroende på art.

Fun Fakta

Eftersom det manliga mygga inte producerar ägg, borde han inte behöver äta blod. Han biter inte människor eller djur, utan föredrar att äta på växter nektar istället.

    
    Copyright © 2011 give2all.org