välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

oäkta karettsköldpaddan livscykel

Postad av : P-O Lennartsson

Caretta sköldpaddor finns i främst i varma hav vatten över hela världen. De spenderar nästan all sin tid under vattnet, stiger till ytan ibland för luft. Inte mycket har varit känt om havssköldpaddor tills nyligen då forskare började fästa radiosändare till ungar

Häckande

En kvinnlig sköldpadda lägger sina ägg på stranden på natten. Väl på stranden, fördjupningarna hon ut ett bo i sanden. Det tar två eller tre timmar för henne att lägga upp till 200 ägg. Hon täcker äggen med sand och återvänder till havet.

Kläckning

Barnet sköldpaddor kläcks ca två månader senare. När de har kläckts, de omedelbart bege dig till havet där de är säkrare än på land. Fåglar bytesdjur ofta på sköldpaddorna innan de gör det för säkerheten i vattnet.

Predators

innan björnen är skjuten, ägg hotas av hundar, fåglar, tvättbjörnar och människor. När de kläckts och i havet, är Caretta sköldpaddor främsta rovdjur hajar. Medan de är små, får större fiskar äter dem.

Longevity

Loggerhead sköldpaddor lever mellan 30 och 50 år. De når inte könsmogna förrän runt 12 års ålder.

Storlek

Vuxna sköldpaddor kan väga mellan 150 och 500 pounds. De kan simma nästan 15 kilometer i timmen, och har varit kända för att simma så långt 3. 000 miles.

    
    Copyright © 2011 give2all.org