välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tidningen återvinningsprocessen

Postad av : Camilla Näslund

Process

Tidningar och tidskrifter måste hållas ren och fri från föroreningar om de ska återvinnas, eftersom smutsiga tidningar inte kan återvinnas. Det papper som måste sorteras av grad eller typ av papper. De sorterade papper måste tas till centrum, och de insamlade papper skickas sedan till ett pappersbruk. Papperet skall därefter förvaras vid bruket, där de olika papperskvaliteterna lagras separat. När bruket är klar, truckar transportera papper till stora transportörer. Transportörerna bär papper till stora kar fyllda med vatten och kemikalier. Denna moms kallas massaupplösare, skär i papperet i små bitar. Denna blandning av bitar är senare uppvärmd, som bryter ner pappret snabbare i delar av cellulosa kallas fibrer. Den gamla papper gradvis förvandlas till en mjuk, geléartad kallas blanda pappersmassa.

Rengöring

Under reningsprocessen, är massan pressas genom skärmar som innehåller små hål och springor. Skärmarna eliminera små föroreningar som plast bitar, lim och smuts. En annan rengöring i pappersbruket är att snurra massa i stora konformade cylindrar. I denna process får lättare föroreningar och främmande föremål kastades till den yttre delen av konen och sedan faller till botten av flaskan. Dessa samlar i mitten av konen och senare bort från fruktköttet. Det finns också en massa tvätt aktivitet med namnet "avsvärtning" som gör sig av tryckfärg och klibbig materia som klister rester och lim.

Blekning

Nästa steg är blekning process, där massan är slagen tills det sväller. Svullnaden gör massa helt rätt för papperstillverkning. Kemikalier bort färgen om papperet är färgad. Om vitt papper ska göras, då massan kan behöva blekas med kemikalier som väteperoxid eller klordioxid att bleka den ytterligare.

Pappers

Efter blekningsprocess, är återvunnen fiber nu redo att att tillverkas i nytt papper. Det kan användas ensamt eller blandat med nya träfiber, vilket ger mer hållbarhet och en glansig, snygg finish. Förutom tidningspapper kan återvunnet papper också göras i kartong, tak isolering och andra produkter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org