välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man får mat från en fikonkaktus

Postad av : Stefan Svensson

En av de mest otroliga saker om världen av växter är att så många av dem är ätliga. Att veta vilka växter kan ätas-för att inte nämna vilka delar, och hur man förbereder dem-kan kritisk information för någon i en överlevnad situation, någon som vill imponera vänner och främlingar, eller någon som är helt enkelt uttråkad och letar efter något att göra. En sådan ätliga är fikonkaktus (Opuntia arter). Nu äter
1.
Lär väl hur att identifiera-absolut, positivt-en fikonkaktus i det vilda. Den fikonkaktus producerar paddla-liknande stjälkar, platt och brett, täckt i långa nålar samt korta, tunna nålar (hår), liksom fläckar av mörk päls. Ofta växer fikonkaktus på nära håll med sig själv i ett något trassliga mode, nästan som en stor buske. Anläggningen producerar en frukt (den "päron"), som växer till ungefär hälften så stor som en baseboll och är typiskt rött, rosa eller lila. Fikonkaktus växter kan växa till 1 till 4 meter i höjd.
2.
Hitta en fikonkaktus. Denna anläggning finns i torra och halvtorra områden i Nord-och Sydamerika, vanligtvis i blöt men sandiga områden.
3.
Harvest (plocka bort) den fikonkaktus frukter. Dessa bör sköljas i färskt vatten och sedan äts råa. De kan också krossas i din näve för att frigöra saften inuti.
4.
Samla in fikonkaktus är platt, stjälkar paddla-like. Ta försiktigt bort nålar, skölj med vatten och sedan koka liksom alla gröna grönsaker och äta. Dessa kan även ätas råa. Alternativt, dra försiktigt bort de yttre lagren av stammen och suga ut sötvatten insidan av den med dina läppar.
5.
Samla in fikonkaktus rötter. Skölj dem noggrant för att avlägsna all smuts och sot, sedan koka i några minuter innan du äter.

Tips och varningar


  • Om du är i en överlevnad situation, massa inne i stammen kan appliceras på sår för helande syften.
  • Om du inte är säker på att du är iFaktum är att göra med en fikonkaktus, inte äter någon del av det!
    
    Copyright © 2011 give2all.org