välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man får mat från en orach anläggning

Postad av : Valon Istrefi

Under två dagar, du har varit vandrande, förlorade, längs nordafrikanska kusten. Du har kunnat hitta vatten, men mat har undgått dig-och din mage är inte glad över det. Vad göra? Ingen panik-ditt geografiska position skulle tyda på att någonstans i närheten, en orach anläggning (Atriplex arter) ökar, och det betyder näring. Så här få det

Du behöver:.
Pot
. Vatten.
Brand


1
Lär väl hur man identifiera en orach fabrik i det vilda -. . Absolut positivt, utan en skugga av tvivel. Den orach finns i många former och storlekar, men oftast är vinstockar som i tillväxt, med gröna blad formade som pilspetsar. Bladen växer mellan 1 och 2 inches i längd, från bas till spets. Anläggningen i sig kan ibland nå höjder på ca 6 meter, men vanligtvis växer till omkring 3 eller 4 meter hög.
2.
Leta reda på en orach anläggning. Den orach växer i salt jord-vilket innebär en kommer att finna det längs kusterna, eller inre omgivande alkaliska sjöar. Det orach kan hittas i Nordamerika, södra Europa, Nordafrika, nordöstra Asien och Mellanöstern.
3.
Harvest (plocka) den orach blad. Skölj dem i sötvatten, om möjligt, sedan äta råa. Alternativt kan de kokas som alla andra gröna grönsaker i flera minuter, sedan ätit.
4.
Samla in orach stäv. Skölj det också, i sötvatten och sedan äta den rå. Alternativt kan stammen kokas i flera minuter, sedan ätit.
5.
Samla in orach rötter genom att greppa anläggningen nära basen sedan långsamt dra uppåt, dra upp med rötterna anläggningen helt. Skölj rötter bort med färskt vatten för att avlägsna all smuts och sot, sedan äta råa eller kokta.

Tips och varningar


  • Om du är osäker på om du arbetar med en orach växt, avstå från att äta det. -Du vill inte oavsiktligt äta något som är skadligt för hälsan
    
    Copyright © 2011 give2all.org