välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan beräkna kinetiska energin i joule

Postad av : Jan-Olof Stoor

Kinetiska energin definieras som den energi av rörelse. Ett objekt som är i rörelse eller flyttar har rörelseenergi. Till exempel när du kör, omvandlar din kropp lagrad kemisk potential energi från dina muskler till rörelseenergi av att röra benen. Kinetisk energi kan förekomma i många former, inklusive den rörelse av ljud eller ljus vågor, elektrisk energi, värmeenergi och förflyttning av objekt (translational energi). Ett vanligt sätt att visualisera skillnaden mellan kinetisk energi och potentiell energi är föreställa sig hur en berg-och dalbana fungerar. Även på toppen av en berg-och dalbana kulle, har bilen lagras potentiell energi. I samma ögonblick som bilen börjar röra sig ner för backen, är den potentiella energin omvandlas till kinetisk energi

Du behöver:.
Calculator


1
avgöra. . massan i kilogram, för det angivna objektet.
2.
Mät hastigheten för objektet i Steg 1 (om det inte har lämnats åt dig). Målet bör gå i en rak linje med en hastighet som är konstant. Den genomsnittliga hastigheten för ett objekt kan beräknas genom att förändringen i avstånd av förändringar i tid, eller v=u0394distance /u0394time, där u0394distance är det slut avståndet i meter mindre start avstånd (D2-D1) och u0394time är slutet tiden i sekunder kortare starttiden (t2-t1).
3.
Square hastigheten från steg 2.
4.
Multiplicera kvadrat hastighet från steg 3 med massa från steg 1.

5.
Multiplicera resultatet beräknas i steg 4 med 0,5. Detta är den kinetiska energin av objektet, KE=1 /2 (MXV kvadrat). Resultatet kommer att vara i standardenheter (SI) för kinetisk energi är Joule, eller kilogram per meter per sekund i kvadrat (kg * m/s2).

Tips och varningar


  • Den kinetiska energin bestäms med denna metod kallas också translationell rörelseenergi.
  • Den kinetiska energin hos föremål som rör sig i något annat än en rak linje inte kan beräknas med denna ekvation.
  • alltid dubbelkolla dina beräkningar innan du rapporterar ditt slutgiltiga svar.
    
    Copyright © 2011 give2all.org