välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur fungerar en skruv arbete?

Postad av : Valon Istrefi

enkel maskin

I naturvetenskap termer, är en skruv en av sex klassiska enkla maskiner. . En av dess komponenter är en annan enkel maskin-ett lutande plan. Ett lutande plan finns en plan yta vars kanter är på olika höjd. Trådarna i en skruv är tillverkade av en lång lutande plan som är lindad runt en skaft eller cylinder (eller bara sår i en cylindrisk form, som i fallet med en korkskruv). Lutning planet gör det möjligt att fästa lättare samt förbättra anläggningen makt skruven.

Wedge

spets skruven är ofta påpekas, vilket gör att det fungerar som en kil. En wedge är en annan typ av enkla maskin, en som driver genom att separera objekt, skapa utrymme mellan dem. Den cylindriska kil spetsen av en skruv skapar ett hål i en träbit (eller annat material) för skruven skall avvecklas till. Den skarpare spetsen på skruven, tar mindre kraft den för den för att skapa ett hål.

Trådar

När spetsen på skruven har skapat ett litet hål, gängorna på skruven väva in objektet till fästas. Trådarna kan rullas upp i andra befintliga tråd spår inom ett hål, eller så kan de sänka sina egna spår att vila i. En skruv är ordentligt med hjälp av roterande kraft (spinning av en skruvmejsel). Trådarna vilar i spåren skapar en mekanisk binda som starkt kommer att länka föremål på ett plan vinkelrätt mot längden på skruven. Inom teknik termer kallas detta omvandla vridmomentet till linjär kraft.
styrka en skruv lastrum är beroende av bredden på trådar och avståndet mellan dem. Ju närmare och bredare trådar, desto starkare lastrummet. Men mer trådar kräver mer rotationer att fästa skruven, medan bredare trådar kräver mer kraft i rotationer.

    Previous:nothing
    Next:Varför har en proton en avgift på en?
    
    Copyright © 2011 give2all.org