välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur läkare använder virtuell verklighet för att behandla fobier?

Postad av : Camilla Näslund

exponeringsövningar

Läkarna har länge använt en rad olika metoder för att behandla sjukdomar och rädsla. . Många behandlingsalternativ finns, men exponeringsövningar har varit en favorit ett tag. Denna metod för behandling används för att lindra känslor av rädsla hos patienten och sakta urholka fobier. Denna erosion av fobin sker tack vare terapeuten långsamt införa patienten vad han fruktar mest, under kontrollerade förhållanden
Virtual reality är dock att ge några genomgripande förändringar till vetenskapen behandlingstyper -. Och central bland dessa förändringar ligger ett nytt ta på en gammal metod för behandling. Med virtuell verklighet i åtanke har exponeringsövningar anpassats och blir virtuell verklighet terapi exponering, en hörnsten i den virtuella verkligheten terapi rörelse.

Virtual reality-applikationer

Den huvudsakliga skillnaden mellan traditionell exponeringsövningar och virtuell verklighet exponeringsövningar är att i virtual reality terapi, patienter aldrig lämna läkarmottagningen och har aldrig att göra en resa till en extern plats. Detta är inte bara ett billigare alternativ än traditionella exponeringsövningar, det är ett som är sannolikt mer attraktivt för behandlingen patienten. Patienten behöver inte möta sin rädsla så direkt genom att gå till en på-plats terapisession. Istället är ingenting verkliga virtuell verklighet tar över och tar honom till en virtuell destination eller situation som vittnar om vad han fruktar mest.

Tillvänjning

Nyckeln till dessa virtuella verkligheten världar arbeta som ett verktyg för terapi ligger hos tillvänjning. Givetvis är en virtuell värld inte verkligt, och patienten vet detta. Kan en virtuell verklighet inställning effektivt ersätta på plats exponeringsövningar i den verkliga världen? Läkarna tror det, och resultat från tester bekräftar att med en del patienter kan det, över tid. Nyckeln till detta är beroende av patientens förmåga att så småningom behandla och godkänna virtuell värld som om det vore verkligt. Över olika behandlingar detta händer i många fall, och detta är känt som tillvänjning. Tillvänjning innebär helt enkelt att therpay patienten blir acclimated till den fysiska världen och accepterar att hon är inne i det och en del av den. Dessutom har flera patienter som blivit vana vid och accepterat förekomsten av virtuell verklighet tecken som använts för att undervisa moralisk lektioner eller hjälp med exponering. Med tiden har dessa virtuella figurer har reagerat på som verklig. Faktum är att vissa läkare tror att frågan om virtuella kontra verklig är inte så stort och att frågan om jämställdhet i stället är viktigare. Oavsett vilket är det klart att virtual reality exponering behandlingar och andra behandlingar VR har sin plats i modern terapi och de har vuxit i effektivitet och frekvens av ansökan.

    Previous:nothing
    Next:Hur fungerar en skruv arbete?
    
    Copyright © 2011 give2all.org