välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför har en proton en avgift på en?

Postad av : Charlotte Wannberg

Mest grundläggande naturvetenskapliga studier täcka existens och funktion av protoner. De små atomära nukleinsyra komponent kallas protonen har tillskrivits med egenskaper av positiv laddning, men hur har vetenskapen fastställt denna

Du behöver:?.
Gummi tubePlastic bagsReplacement delar

Historia

Innan bekräftelse på protonen existens år 1918 av Ernest Rutherford, det vetenskapliga samfundet i allmänhet visade den teori av protoner med stor spekulation, förlöjliga vetenskapen entusiaster som eftersträvas idén. Innan Ernest Rutherford arbete, det var Eugene Goldstein, som genom omfattande experiment, trodde han kunde bevisa förekomsten av protonen. Tyvärr var Goldsteins arbete aldrig slutfört, lämnar fältet öppet för Rutherfords experiment 1918.

Betydelse

Protoner har tillskrivits med att ha en positiv laddning som en följd av omfattande experiment med hjälp av lagar för attraktion och repulsion. När två objekt debiteras på ett liknande sätt, antingen positivt eller negativt, kommer de objekt stöter ifrån varandra, med det omvända verkan när föremålen har motsatta avgifter. När elektronerna i ett objekts atomer överförs till atomer annat objekt, vilket innebär att endast protoner och /eller neutroner i objektets atomkärnan, tar objektet på egenskaper positiva laddning, plötsligt attraheras av objekt av negativ laddning tills negativa elektroner är återfått. Genom att isolera protonerna i dessa experiment har forskare kunnat faktiskt bestämmer att de var källan till materialets positiv laddning.

Expert Insight

Protonen är nu känd som en av två centrala komponenter i varje kärna tillsammans med neutronen, som varken har en positiv eller en negativ laddning. Protonen bär en kostnad på en enhet som kan kompensera de omtvistade avgiften av en enda elektron, som har en negativ laddning av en enhet, i sin omloppsbana kring atomens kärna. Det är därför en atom får en negativ laddning när den har plockat upp fler elektroner än det finns protoner i kärnan, även om antalet neutroner verkar göra någon skillnad.

Funktioner

Protonen är den enda nukleinsyra komponent som kan finnas i varje kärna. Det enklaste atom, grundläggande väte, innehåller bara en enda proton i kärnan utan medföljande neutroner. Det är därför väteatomen har det lättaste atomvikt, som mäts med den mängd av protoner och neutroner tillsammans.

Typer

Det är nu känt att positivt laddade protonerna har en instabil motsvarighet kallas antiprotoner, antiprotoner faktiskt bär en negativ laddning samt en motsatt magnetiska moment, eller snurra, för att protonen. Den exakta motsatsen natur antiprotoner till protoner orsakar två partiklar för att med våld förinta varandra när de är i närheten. Resultatet av denna förintelse är en stor explosion som frigör en stor mängd energi.

    Previous:nothing
    Next:Vad betyder ett delta?
    
    Copyright © 2011 give2all.org