välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om elpistoler

Postad av : Jeanette Morales

Elpistoler har funnits sedan kreativ författare och filmare drömt upp dem i berättelser science fiction och filmer. De var bara en idé i början, men nyligen har blivit allt överflöd och viktig. På grund av deras förmåga att dämpa individer utan att döda eller permanent skada dem, har elpistoler letat sig in säkerhets-och polisstyrkor samt enskilda hem för personligt skydd

Identification

Elpistoler ser väldigt likt det sofistikerade och futuristiska vapen på serier som "Star Trek. "De är oftast trög i form med ett handtag i ena änden, oftast utrustad med en halkfritt grepp. Fästes på styret är en trigger som bränder två metall sonder bifogas sladdar som levererar en elektrisk spänning till dessa sonder. De flesta bedövning guns rätt till endast en uppsättning prober, som de är tänkta att dämpa en individ med varje användning.

Funktioner

Inne i elpistol finns olika transformatorer och spänning multiplikatorer som presenterar är beroende på märke och modell av vapnet . Varje elpistol kommer att ha ett batteri som strömkälla, även om vissa kräver mer än en batteriet. Vanligtvis kommer elpistoler ha en krets som omvandlar ström från batteriet till el, och den mer kraftfulla elpistoler kommer också att ha en transformator som kommer att öka spänningen i elektriciteten. De flesta elpistoler skapa el med 200 till 300 kilovolt, men vissa är skapade för att ta ut mer, upp till 1000 kilovolt.

Funktion

När avtryckaren på en elpistol avfyras, de två metall sonder insidan av det är sparken och bifoga till målet att den träffar. Dessa sonder, som tidigare nämnts, bifogas två sladdar som överför elektrisk ström som produceras i kroppen av elpistol till sonder. Detta elektrisk ström skickas sedan till den person som har varit "skjuten". Den el är till för att orsaka den person förlorar kontrollen över sina muskulösa system för en kort tid, vilket resulterar i muskelspasmer som kommer att hålla personen från att köra, attackera eller flytta med någon kontroll.

Fördelar

Fördelarna med att använda en elpistol i stället för andra, mer traditionella vapen är det faktum att de är, för det mesta, ofarlig. Detta beror främst till hjälp för polisen, som kan använda elpistoler för att ta ner angripare och brottslingar utan att tillgripa dödligt våld. Många polismyndigheter har drivit användningen av icke-dödliga vapen som elpistoler i syfte att hålla polisen dödsfall på ett minimum, samtidigt som den tillåter att lättare fånga av farliga brottslingar.

Varning

Elpistoler är inte en leksak och även om vissa kan köpas för personligt bruk, får de aldrig användas utan övervakning. Även om de är tänkta att vara en nonlethal vapen har det förekommit rapporter om att vissa elpistoler orsakat nervsystemet och med hjärtattacker. Det sätt en elpistol påverkar en person bygger till stor del på hans storlek, vikt, hud och allmän hälsa. De flesta människor kommer bara bli sårad tillfälligt av en stun, men i fel händer dessa vapen kan orsaka stor skada. På grund av detta, elpistoler är olagliga på Hawaii, Massachusetts, Michigan, New York, New Jersey, Washington, DC, Rhode Island, Wisconsin och de flesta länder i Europeiska unionen.

    Previous:nothing
    Next:vad är masonit?
    
    Copyright © 2011 give2all.org