välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en exponent?

Postad av : Jonathan Nyberg

Anta att du måste multiplicera ett tal med sig själv igen och igen och igen men du inte vill skriva ut en mycket lång problem. Du kan använda en exponent som ett snabbt sätt att uttrycka hur många gånger du kommer att föröka sig ett nummer av sig själv. En exponent är namnet på den lilla siffror som är placerade något över och till höger om en rad

Identification En matematisk notation är exponenten. Det är den extra litet antal som är placerad ovanför och till höger om ett annat nummer som kallas basen. Värdet av basen och exponenten beräknas genom att multiplicera basen av sig själv så många gånger som indikeras av exponenten.

Funktion När du blir tillsagd att ta upp ett antal "upphöjt till" ett annat nummer som i sex till makten för fyra, innebär uttalandet att antalet, sex, är basen och fyra är exponenten. Så, är värdet av sex till kraften i fyra 6 x 6 x 6 x 6=1. 296. Sex till den fjärde makten betyder samma sak.

Typer

Allt som är sågat innebär en exponent för två. Fem kvadrat berättar att basen är fem och exponenten är två. Så, lika fem kvadrat 5 x 5=25. Om ett nummer kubik, är exponenten tre. När exponenten är ett, lika med värdet av uttrycket basen. Till exempel, nio till kraften i ett lika med nio. Men om exponenten är noll, lika med värdet av uttrycket alltid en oavsett vad underlaget är.

Funktioner

Anta att du måste multiplicera tre upphöjt till fyra med tre till femte makten. Båda faktorerna i multiplikation problemet har samma bas, tre. Detta innebär att en genväg till att hitta den produkt är att lägga till exponenter. Så att produkten är lika med tre till nionde makten. Denna regel gäller bara om de faktorer som har samma grunder.

Expert Insight

Vetenskapliga notation använder exponenter för att klara mycket stora antal. Antalet 57. 439. 000 kan uttryckas med matematisk notation som 5,7439 gånger 10 upphöjt till åtta. När 10 är basen, anger exponenten hur många nollor för att placera till vänster om decimalkommat.

    Previous:nothing
    Next:Hur kommer bläck ur pennor?
    
    Copyright © 2011 give2all.org