välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bygga ditt eget fall klippa display

Postad av : Jonathan Nyberg

Bygg din egen klippa monter för att visa upp vackra stenar och mineraler som du har i din samling. Inte bara kommer detta fall att bidra till att visa dina stenar, det kommer också att hjälpa till att hålla dem säkra och fria från damm och smuts. Med enkla material kan du skapa ett fall klippa displayen för valfri storlek insamling

Du behöver:. .
Premade trä skugga boxStyrofoam sheetFelt fabricWhite akryl paintSharp hantverk knifeSmall gångjärn Små haspRigid akryl eller plexiglas sheetCardstockDouble tejp


1.
Välj en färdig, trä skugga låda med öppningar att din rock och prover mineral passar i. Dessa vanligtvis är gjorda av mycket tunna, lätta vikt trä och kan behandlas eller målas. De kan också komma omålade. Måla trä skuggan rutan vit. Detta kommer att ge mer ljus i hålen för bättre rock visning. Om ditt stenar eller ädelstenar är stor, kan det vara nödvändigt att använda en liten handsåg eller elektrisk såg att sänka tvärbalkar av flera av hålen.
2.
Lägg ark styrofoam över toppen av den skugga rutan och tryck lätt över det hela med att sätta något tungt på den. Detta kommer att skapa små avtryck i skum av tvärbalkar och gränser rock monter. Omvänt kan du helt enkelt använda en linjal för att mäta öppningar och markera ut kvadrater och rektanglar med en penna. Klipp på dessa linjer i frigolit med hjälp av en vass kniv.
3.
Spåra varje frigolit formen på en bit av filttyg. Filt är idealisk att använda i fall rock visas som den är mjuk och inte fransar på kanterna. Färgen du använder kan bero på vilken typ av sten du har att visa, men vitt är ett bra val för maximal ljus på dina stenar. Klipp ut bitar av filttyg och hålla dem med deras motsvarande frigolit bit.
4.
Tryck frigolit former i motsvarande öppningar i trälåda rock monter. Dessa kommer att ge dämpning för prover och höja upp dem närmare till toppen av lådan för bättre visning. Om rutan är mycket djup eller din rocks små, infoga flera skikt av frigolit i varje hål. Du kan använda olika nivåer för olika bergarter och mineraler i din samling också. Lägg filttyg bitarna på toppen av skummet lakan och använda ett platt verktyg, såsom en smörkniv, att försiktigt trycka kanterna ner mellan skummet och sidorna av trälådan.
5.
Klipp en bit plexiglas eller hård akryl att täcka hela öppna sidan av berget montern skugga rutan. Använd en linjal och en t-ruta för att vara säker på pjäsen perfekt formad för att passa som ett lock. Jämna till kanterna om det behövs. Borra hål i plexiglas eller akryl att fästa gångjärn och haspen hårdvara. Skruva den hårdvara på både locket och trä skugga rutan för att slutföra rock locket monter.
6.
Lägg din rock prover från din samling till sina platser i displayen om du har byggt. Skriv namn eller information av varje prov på en liten bit styvt papper papper eller registerkort. Klistra etikett på träet mellan torget utrymmen som håller stenar eller direkt på filttyg sig själva med hjälp dubbelhäftande tejp.

Tips och varningar


  • aldrig använda lim eller kemikalier som kan skada stenar.
    Previous:nothing
    Next:gör din egen stetoskop
    
    Copyright © 2011 give2all.org