välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bygga ett moln projektor

Postad av : P-O Lennartsson

Vad är ett moln projektor?

Ett moln projektor är en bakgrund maskin avsedd för projekt konturerna av moln i taket och väggar. Sådana maskiner används i teatrar och operahus från början av 1900-talet till slutet av 1950, både för att distrahera teaterbesökare mellan rättsakter och för att ge en känsla av utomhus för scener som skulle äga rum i en utomhusmiljö. De är ur modet med tanke på kapacitet för digital laser visar att producera en större mängd av moln, trots att deras skärmar ansågs ganska vacker i sin dag. Många gamla teatrar över hela Europa och det kontinentala USA har fortfarande moln projektorer i skick för nostalgi skull.

Hur är en Cloud-projektor Inbyggda?

molnet Projektorn är byggd genom att börja med en enkel metall stav flera inches i diameter och fixeras vertikalt med flera kraftiga metalldelar ben. Två ring församlingarna gled ner ovanpå det. Ju större ringen är närmast den bas, en på dess topp sitter i närmare den centrala stången. Utsidan av varje ring är monterad med en rad spotlights, varje pekar rakt uppåt. Ovanpå var och en av dessa lampor placeras en kvadrat med film, såsom slag som används i filmprojektorer. Varje film innehåller ett fotografi av ett moln hämtade från verkliga livet. Ställ flera inches ovanför varje film Square är en liten spegel utåt. Undersidan av varje ring församling är ansluten med växlar till en eldriven motor, liksom ljuset. På baksidan av varje spegel är försedd med en oscillerande stav som ansluter till en rad redskap som i varje ring församling för att slutföra molnet projektorn.

Hur Cloud Projektorer Work?

Den elektriska motorn, en gång började, orsakade de två ringen församlingarna att rotera i motsatt riktning. Lamporna engagera och lysa igenom filmen konturerna av moln på samma sätt en projektor förstärker och projekt bilderna från en film. Varje stråle av ljus som skapas är kastad uppåt för att slå mot dess motsvarande spegel. Vinkeln på spegeln är ändras av oscillerande spö bakom det och får det att vända upp och ner i sekvens med resten av speglar. Speglarna kasta ljuset upp och ut och bildar bilder av moln på omgivande väggar och tak. Molnen flytta eftersom de församlingar de är på vänder. De uppgång och fall på grund av den förändrade vinkeln av speglarna, som bryter ljuset på olika punkter i rummet.

    Previous:nothing
    Next:Hur bygger man ett enmotorigt svävare?
    
    Copyright © 2011 give2all.org