välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om jordbruk

Postad av : Annika Hultén

Från den mat vi äter till kläderna vi bär, påverkar jordbruket oss i varje del av vår vardag. Här är några fakta för att belysa vikten av jordbruk för oss. Utan jordbruket, skulle det inte finnas tillräckligt med mat och resurser för att upprätthålla samhällen och kulturer

Betydelse

En amerikansk bonde producerar tillräckligt med mat för att föda ungefär 129 personer (Farm Bureau Kids).

Missuppfattningar

Endast mellan 19 och 23 cent av varje dollar som läggs på mat i U. S. går till jordbrukare. Resten går till distributörer, paketerare, butiker och reklam (North Carolina State University, "Allmänna fakta om jordbruk"; Farm Bureau Kids)

Storlek

Fler än 2 miljoner gårdar verkar i USA (Farm Bureau. Kids).

Geografi

Kalifornien, Texas och Iowa är de första, andra och tredje stater, respektive, för inkomster från grödor och boskap (Farm Bureau Kids).

Fördelar

Jordbruk och jordbruksrelaterade industrier sysselsätter 15 procent av den amerikanska befolkningen (North Carolina State University, "Allmänna fakta om jordbruk").

Fun Fakta

Jordbruksmark utgör habitat för upp till 75 procent av vilda djur i USA (North Carolina State University, "Allmänna fakta om jordbruk").

Typer

Nära 90 procent av amerikanska gårdar ägs av familjer eller familjeägt och drivs företag (North Carolina State University, "Allmänna fakta om jordbruk").

    Previous:nothing
    Next:hur man rengör teleskop okular
    
    Copyright © 2011 give2all.org