välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gör din egen whirligigs & lameller väder

Postad av : Charlotte Wannberg

Whirligigs och väder lameller är roliga att titta på och lätt att göra-oftast från objekt som du kanske har runt huset. Ta dem utanför och titta på vinden spelar med dina egna handgjorda snurra och lameller väder

Du behöver:
snurra: PlateCard stockPen Tape StringStrawScissorsPermanent markerFor vindflöjel: Wooden dowelNail Kort stickWasherCard lager

.

Bygg din snurra


1.
Gör en cirkel från papper eller affisch ombord och samla resten av det material du behöver från listan ovan.
2.
Rita en spiral. Hitta centrum av din cirkel och gör en prick med din penna. Börja göra en cirkulär spiral linje genom att starta i centrum och göra större och större cirklar när du flyttar mot utsidan av din utskurna. Det ska likna en av dessa gammaldags stil klubbor som du kan se på en mässa.
3.
Klipp ut det. Början var din spiral linje slutade (på utsidan av din cirkel), börjar såga längs spiralen linje. Nu ska du få något som liknar en Slinky.
4.
Lägg dekorationer. Använd glitter, paljetter, klistermärken och måla.
5.
Spänn spiral. Ta ett snöre och tejp ena änden till ett strå, den andra till centrum av din snurra. Häng dina färdiga snurra av halm.

Bygg din vindflöjel


1.
Samla dina material och börja med kort pinne, träpinne och bricka.

2.
Montera toppen. Sätt kort pinne vinkelrätt mot träpinne, med brickan ovanpå brickan. Hammer en spik genom Stick i pluggen. Var noga med pinnen vänder lätt på brickan.
3.
Montera pekaren. Nu gör små lameller i stick i vardera änden. I en av dessa kommer du att placera en triangel, i den andra, placera en kvadrat. Dessa kan vara gjorda av tjockt lager, plast eller kraftiga plattor papper.
4.
Montera din vindflöjel utanför, helst i ett högt område fånga vinden. Spela in vilken riktning vinden kommer ifrån.

    Previous:nothing
    Next:kaliumcitrat använder
    
    Copyright © 2011 give2all.org