välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gör glas akvarier

Postad av : Charlotte Wannberg

Modern Craft

Aquarium-huset blev populär i den 19: e talet i samband med ett förnyat intresse för naturhistoria. . I mitten av 20-talet, höll barn i alla åldrar påfågel ciklider, tetror neon, angelfish och en pleocostomus eller liknande koloni av tropiska fiskar i glas akvarium. Viktorianska akvarier byggdes av grovplåt glas i järn burar med stål-eller skiffer botten enligt vilket en bit av träkol skulle kunna brännas för att hålla vattnet tropiska. Den snabba tillväxten av tropiska fiskar som hobby --- och tillkomsten av salt-vatten hobbyister --- inträffat efter andra världskriget som nya material, främst silikon lim, utvecklades. Idag omfattar fisk tank teknikutveckling med låga järn, kristallklart glas och akryl som överträffar äldre plast, känd för sin benägenhet att klia och bugar. De flesta moderna hobby akvarier är gjorda för hand i Kanada eller Kina.

Material

Ett akvarium har allt från 10 liter vatten till tusentals, beroende på dess plats. De flesta hobby akvarier innehar mellan 20 och 100 liter. Denna vikt trycker mot glaset och lederna mellan dessa, så akvariet beslutsfattarna använda spegelglas mellan en fjärdedel och en halv tum tjock. Quarter-tums tjockt glas väger ca 3 pounds per kvadratfot, och vatten väger 8 pounds per gallon, så vattnet plus akvariet kommer att väga allt från 100 till 1. 000 pounds. Att motstå trycket på lederna, är en speciell marin silikon lim som används som kräver snabb hantering och kompletta torkning. En låg-järn glas, som kallas "Starphire," används av flera tank beslutsfattare på stora akvarier för en anmärkningsvärt tydlig tjockt glas. Glas är skuren i fem stycken för botten och fyra sidor av en rektangulär tank. Andra former kan göras, men varje fog ökar tankens möjligheter att läcka, så mest komplexa figurer gjorda med akryl, som inte limmas men limmas med ett självhäftande lim.

församlingen Glas skärs i fem bitar för botten och fyra sidor av tanken. Kanterna på tanken är marken med smärgelduk att runda kanter och hörn så att glaset är mindre sannolikt att splittras. Den långa sidorna av tanken limmas på utsidan av botten på ramen och ändarna ligger på toppen av botten mellan sidorna, alla med kontinuerlig pärlor av silikon. Sidorna är tejpade tillsammans eftersom de är limmade för att hålla tanken tillsammans medan det torkar. Som det torkar, det silikon ventilerna lösningsmedel, så limning processen måste ske i ett väl ventilerat område. När silikon är torr, små kulor av silikon läggs runt de nedre hörnen och upp varje sida hörn på insidan av tanken, ungefär som fogtätning på ett badkar. Efter att tanken är helt torr, skyddande plast eller metall fälgar bifogas med mer silikon runt botten och toppen för att skydda hörnen stötar. "Rimless" tankarna är tillverkade med tyngre glas och slutade med malmkvarnar till tråkig hörnen. Tillverkare test tankar för läckor innan akvarier packas för leverans.

    Previous:nothing
    Next:om växtodling
    
    Copyright © 2011 give2all.org