välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en krets med batteri annons cell & en glödlampa

Postad av : Jonathan Nyberg

En av de mest grundläggande läromedel och projekt vetenskap inom området elektroteknik är glödlampan kretsen. Tanken är att visa att el kommer att flöda runt en kontinuerlig bana, eller krets, så länge det finns ström till kretsen. I detta experiment är D-cell strömkälla visar glödlampan eller inte elektricitet flyter och den lilla bit tråd ger en bana för el att följa

Du behöver:
D- cell batterySmall ståltråd (ca 2 inches) 1.
5 V glödlampa (Många ficklampa lampor kommer att fungera) Tape.


1.
Fäst ena änden av kabeln till den negativa polen av D-cells batteri med en liten bit tejp. Dra tillbaka nog av wirens isolering för att exponera en metalltråd.
2.
Fäst den andra änden av kabeln till sida lampan vid basen med en liten bit tejp, än en gång se nakna tråd är utsatt för. Täck inte botten av lampan med tejp.
3.
Touch botten av glödlampa till toppen av den positiva polen på D-cells batteri. Detta bör fylla i kretsen och tänder lampan.
4.
Om glödlampan inte ljus, se till att det inte finns någonting mellan metallen på glödlampan bas och D-cell pluspol . Du kan också prova att vidröra den sida av lampan motsatt kabeln till den positiva polen om det inte finns någon tejp som täcker det.

Tips och varningar


  • Lägg glödlampa uttag och växlar till kretsen. Detta experiment kommer att hjälpa att förstå grundläggande kretsar.
    Previous:nothing
    Next:gör teleskopet speglar
    
    Copyright © 2011 give2all.org