välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör färg kristaller

Postad av : Charlotte Wannberg

Att göra färgade kristaller är roligt och enkelt. Göra klar-färgade kristaller som du kan äta ännu roligare. Dina barn kan göra dessa sockerkristaller, som också kallas rock godis. Yngre barn kan behöva lite hjälp med kokande vatten men annars är fullt kapabla att göra egna kristaller. Bonusen är att du förmodligen redan har allt du behöver i ditt kök, så det kommer inte kosta dig något

Du behöver:.
Bomullssnöre eller ull yarnButter knifeGlass jars1 kopp kokande waterSugarSpoonsFood coloringPaper handdukar.


1.
Knyt ett snöre eller garn till en smörkniv. Ställ in kniven på toppen av mynningen av burken med snöre hängande insidan av burken. Kontrollera att strängen inte vidröra sidorna eller botten av burken. Trimma den så att den nästan når botten. Ta bort kniven och snöre från toppen av burken.
2.
Koka en kopp vatten och ta bort kastrullen från värmen.
3.

Rör socker i kokt vatten med teskedar. Rör om för att lösa upp socker efter varje tillägg. Sluta lägga socker när det inte längre löser sig när rörs men börjar samlas på botten av behållaren.
4.
Lägg karamellfärg en droppe i taget tills lösningen fördjupar till skugga att du vill att dina kristaller för att vara.
5.
Häll socker lösningen i glasburk. Försök att inte få några olösta socker i burken. Ställ in kniven tvärs över burkens öppning med strängen dinglande i lösningen. Ställ burken där det kommer att vara ur vägen och ostört. Lägg en pappershandduk över burkens öppning för att hålla damm ur den.
6.
Kontrollera kristallerna efter 24 timmar. Du ser dem börjar form på strängen. Låt den färgade kristaller fortsätta växa inför nästa vecka, vilket är ungefär när de kommer sluta växa på egen hand. Eller så kan du ta bort dem lite innan att om de har vuxit så stor som du vill ha dem.
7.
Bort strängen av kristaller och hänga dem i en ren och torr jar torka.

    Previous:nothing
    Next:exempel på enstaka ersättning reaktion
    
    Copyright © 2011 give2all.org